algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern balear manté la targeta bàsica malgrat la llei de seguretat social

LL.L. Palma.
El Govern mantindrà la «targeta bàsica» als ciutadans de les Balears que cobrin pensions no contributives a pesar que l'Executiu central, del mateix color polític, del PP, s'oposa que els perceptors rebin més doblers en unes comunitats autònomes que en altres. La Conselleria de Presidència va assegurar ahir que el canvi en la Llei de la Seguretat Social perquè els governs autònoms no puguin complementar les pensions dels seus ciutadans «no afecta la targeta bàsica».

La «targeta bàsica», creada el 2002, suposa una ajuda de 180 euros anuals als perceptors de les pensions no contributives, ja siguin discapacitats o jubilats. Aquesta targeta va ser creada pel Govern del Pacte de Progrés després que l'Executiu central presentàs un recurs d'inconstitucionalitat contra el complement a les pensions que havia aprovat l'autonòmic el 2000. A diferència del complement, que era una ajuda directa en metàl·lic, la «targeta bàsica» és una targeta de dèbit que només es pot fer servir per adquirir aliments, medicaments i productes de confecció.

Segons va recordar ahir la Conselleria de Presidència, en l'actualitat reben la «targeta bàsica» prop de 7.700 persones. A pesar que el Govern assegura que els canvis a la Llei de la Seguretat Social no afecta la «targeta bàsica», el secretari general del PSIB i portaveu del partit al Parlament, Francesc Antich, assegura que el decret l'ha deixat «aborronat i espantat». «Jo desig que no perilli la targeta bàsica i crec que és absurd oposar-se a incrementar les pensions. Això demostra la vertadera cara del Partit Popular», va concloure l'expresident del Govern que va crear aquest instrument.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.