algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Un informe de Patrimoni revela que les obres de les torres del Temple són legals

R. G. Palma.
Una recent inspecció realitzada pels tècnics de la Comissió de Patrimoni, dependent del Consell, revelà que les obres de rehabilitació de les torres del Temple (Almudaina de Gumara) no incompleixen la legalitat vigent. Segons la Gerència d'Urbanisme de Cort, que forma part de l'esmentada Comissió, les modificacions que s'estan realitzant a l'interior de l'edifici consisteixen a llevar els revestiments que cobreixen els murs i les torres d'origen àrab, per la qual cosa l'únic que es necessita és el consentiment de Patrimoni.

Segons el gerent d'Urbanisme, Juan José Ferrando, la singularitat i el valor artístic de l'immoble, catalogat com a Bé Interès Cultural, «no patiran cap perjudici». «Les prospeccions arqueològiques que s'estan duent a terme no contradiuen cap normativa. L'única infracció que va cometre el propietari va ser l'aixecament de la coberta, però aquesta anomalia ja està resolta i aquest element s'ha tornat a instal·lar. Per altra banda, els permisos de vestiments exteriors caducaren fa tres dies i per aquest motiu ja s'estan retirant», afirmà Ferrando.

L'informe elaborat pels experts que visitaren l'immoble desarma les acusacions del grup municipal d'EU-EV, que fa unes setmanes denunciaren l'execució d'obres sense llicència a la part interior de les Torres. D'altra banda, l'Ajuntament de Palma continua endavant amb la seva petició d'expropiar l'edifici, ja que se'l considera d'alt interès per a la Ciutat. Ara la Comissió de Patromini haurà de decidir-se.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.