nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

La Unitat de Psiquiatria de l'Hospital ha atès 636 urgències en nou mesos

Durant els primers trimestres de l'any han ingressat 248 pacients

M.FUSTER. Manacor.
La Unitat de Psiquiatria de l'Hospital de Manacor va complir ahir el primer aniversari de la seva posada en funcionament amb uns resultats bastant positius. La responsable de l'àrea i doctora en Psiquiatria, Maria del Mar Rojas, va aportar les dades de l'avaluació dels tres primers trimestres de l'any, comentant un poc abans, que «ha estat un any difícil, en el qual, el més important ha estat la coordinació de tots els professionals».

La Unitat disposa de 15 llits, dels quals, quasi sempre se n'han ocupat 14 i en deixen un pels casos més greus. El personal està compost per tres psiquiatres fixos, quatre facultatius que treballen a urgències i el personal d'infermeria. En nou mesos hi ha hagut un total de 248 ingressos, i han estat cada un una mitja de deu dies i mig. L'índex d'ocupació ha anat en augment, ha arribat a una mitja de 74% i s'han atès 636 urgències de malalts mentals.

La doctora Rojas va comentar que en el sector de salut mental també hi ha una àrea de rehabilitació de crònics que funciona des de fa un any i mig i va dir que «fa falta posar en funcionament altres recursos, com és l'Hospital de Dia i una àrea dedicada a la salut mental infantil, ja que aquests han d'anar a Palma». De la Unitat de Psiquiatria, la doctora Rojas va dir que «està molt ben dotada, sobretot pel que fa als recursos farmacològics i tallers pels pacients».

A l'acte també hi assistiren el gerent de l'Hospital de Manacor, Antoni Mesquida, el qual es va mostrar molt satisfet dels resultats, i el batle de Manacor, Antoni Pastor, que va manifestar que «l'Hospital necessita dies com avui, dia en què és portador de bones notícies», argumentà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.