algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

Mallorca i Barcelona diran «no» a la construcció de més autovies

Es faran un total de cinc concentracions entre dissabte i dimarts


Aquest cap de setmana es presenta ben calent pel que fa a mobilitzacions i protestes ciutadanes. Entre el dissabte 29 de novembre i el dimarts 2 de desembre s'han convocat cinc manifestacions contra el pla de carreteres: tres seran a Mallorca i les altres dues a Barcelona. Les protestes començaran demà amb una gran concentració a la plaça des Fossar de Sineu contra els projectes de la segona via de cintura, contra l'autovia entre Inca i Manacor i l'autopista Inca-sa Pobla.

Dissabte a la mateixa hora tindrà lloc una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per expressar la disconformitat amb la política mediambiental i cultural del Govern Matas. L'acte ha estat convocat per un grup de mallorquins residents a la ciutat comtal i el seu objectiu és «espenyar» una maqueta de cartró de les Balears per escenificar la destrucció de territori. En paraules d'un dels organitzadors, Joan Fullana, «amb aquesta performance volem simbolitzar la destrucció permanent a la qual es veu sotmesa Mallorca». En aquest acte la cantant Maria del Mar Bonet llegirà un manifest redactat per l'escriptor Sebastià Alzamora.

Segons explicà Alzamora a Diari de Balears, «el meu escrit és una crítica a la política de prepotència del PP a Mallorca. El pla de carreteres ha rebut al·legacions de bona part de la societat mallorquina. Així i tot, els governants prescindeixen de les persones. És una denúncia contra el comportament antidemocràtic dels polítics, que no escolten la societat civil».

Diumenge, a les 9.00, hi haurà concentració a la plaça Major de Campanet. L'objectiu és fer una cadena humana entre Búger i sa Pobla per protestar contra l'autopista Inca-sa Pobla. Dilluns dematí, 1 de desembre, la protesta es tralladarà davant el Consell de Mallorca, com a mostra del rebuig a l'aprovació definitiva del pla de carreteres. La darrera manifestació s'esdevindrà el dimarts dia 2 de desembre a Barcelona, a les 19.00 a la plaça de Sant Jaume.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.