algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Les multes per incomplir la «ITV» d'edificis poden arribar als 1.800E

L'ordenança preveu ajudes per afrontar la conservació dels immobles

El projecte d'Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) preveu multes de fins a 1.800 euros per aquells propietaris que no compleixin les mesures de seguretat que l'ordenança exigeix. Segons l'ordenança les infraccions molt greus (amb multes entre 900 i 1.800 euros) fan referència a l'incompliment dels terminis que Cort atorgui per reparar l'immoble en cas que no passi la revisió.

D'altra banda, Cort ha recollit les suggerències de les entitats ciutadanes i establirà ajudes econòmiques perquè els ciutadans puguin complir amb el deure de conservar les cases en bon estat. Una vegada executades les obres prescrites per l'informe d'inspecció l'Ajuntament, en col·laboració amb altres administracions, «donarà una mà» a aquells propietaris amb menys recursos econòmics que hagin de fer front a reformes d'elevat pressupost.

Una altra novetat respecte al projecte «ideat» inicialment per Urbanisme consisteix en el fet que els inspectors exigiran als propietaris una acreditació d'haver passat les oportunes revisions d'instal·lacions elèctriques i de gas. L'ordenança, que es presentarà en el ple consistorial d'avui, estableix que la ITE afectarà l'estructura de l'immoble (murs, escales, etc.), les façanes exteriors, els terrats i les teulades i altres elements annexos, com ara antenes, xemeneies o rètols.

El tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, recordà que l'objectiu de l'ordenança és sensibilitzar els ciutadans vers la necessitat de conservar els edificis i incidir que se'n respectin les mesures de seguretat. «No perseguim penalitzar els palmesans, les infraccions és el que menys ens importa. Allò que volem és evitar el perill que suposa un edifici en mal estat», va postil·lar De Santos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.