algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El Govern estudia com harmonitzar la LOCE i la Llei de normalització

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, va reconèixer ahir que el Govern encara no té clar com compatibilitzar l'aplicació de la Llei de normalització lingüística a les escoles amb el decret que desenvolupa la Llei orgànica de qualitat de l'ensenyament, que obliga a un mínim de quatre hores de llengua castellana en els currículums.

En resposta a una pregunta que, en aquest sentit, li va plantejar la diputada Margalida Rosselló, del grup parlamentari de EU-EV, Francesc Fiol va asseverar que «la intenció del Govern és, lògicament, complir ambdues lleis» que, va considerar, no es «contradiuen». Però va confessar que en aquest cas hi ha dificultats operatives i el tema està sent sotmès a una avaluació. La decisió ha d'estar presa abans del pròxim curs, ja que, segons es va aclarir, «el decret haurà de començar a aplicar-se en primària a partir del curs 2004-05, encara que es donen cinc anys per al seu total desenvolupament».

Segons va plantejar Rosselló, una de les sortides, «tot i que desaconsellable des del punt de vista pedagògic», serà augmentar la càrrega lectiva dels escolars perquè s'imparteixin quatre hores de castellà, com exigeix la LOCE, i quatre més de català, per poder complir l'LNL, que estableix que l'ensenyament de la llengua catalana serà com a mínim igual al de la llengua castellana.

D'altra banda, el conseller va anunciar que la intenció de la Conselleria és començar a concertar el primer any de batxillerat en el curs 2005-06, i per al següent any s'ampliaria el segon de batxillerat. Quant a la distribució equitativa dels immigrants en centres públics i privats, Fiol va aclarir que «abans haurà de dotar-se els centres concertats dels mateixos recursos que tenen els públics per a l'atenció a aquests alumnes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.