muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Cort rehabilitarà el pont dels Jueus per fer un gran passeig a l'Arenal

El projecte s'inclou dins el Pla d'Excel·lència de la Platja de Palma

JOAN C. PALOS.Palma.
Cort preveu rehabilitar i embellir el pont dels Jueus com un dels projectes estrella del Pla d'Excel·lència de la Platja de Palma. Aquest tram de via de l'antiga línia ferroviària que unia Palma i l'Arenal de Llucmajor es transformarà ben aviat en un gran passeig per a vianants, amb el qual es pretén transformar bona part de la segona línia d'aquesta àrea turística.

Tot i el seu bon estat de conservació, l'entorn del pont dels Jueus es troba visiblement degradat i en un estat d'abandó absolut. Amb el pla de rehabilitació i embelliment d'aquest petit monument del passat ferroviari de Mallorca, la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Palma vol remarcar el valor d'una part important del nostre patrimoni i, alhora, convertir-lo en un gran passeig que enllaci la Platja de Palma i l'Arenal de Llucmajor.

Ara com ara, el projecte roman pendent de l'acord entre les diferentes administracions que hi prenen part -Estat, Govern balear i Ajuntament de Palma-, dels particulars que es veuran afectats per les obres i de la decisió sobre un seguit d'accions paral·leles dirigides a millorar l'entorn del pont dels Jueus. Quant al finançament, serà a través del Pla d'Excel·lència.

Amb una dotació econòmica de 5,4 milions d'euros, aportats per la Secretaria General de Turisme, el Govern balear i el Consistori de Palma, el Pla d'Excel·lència de la Platja de Palma té com a objectiu l'increment de la qualitat dels serveis, la millora de l'entorn, la revaloració dels serveis turístics i la creació de nous productes.

Comissió de Seguiment
Des de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Palma, assenyalen la importància d'aquest pla que pretén «millorar la imatge i la situació de la Platja de Palma». Tot un conjunt d'actuacions ambicioses amb les quals es vol potenciar la zona. «Tenim molts de projectes en marxa, però l'èxit de l'empresa depèn de la implicació de tots els sectors, hotelers i oferta complementària, entre altres».

De fet, la Comissió de Seguiment del Pla d'Excel·lència té la participació de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, a més dels representants de totes les institucions públiques, estatals, autonòmiques i locals que hi prenen part.

Entre algunes de les iniciatives que ja s'han posat en marxa hi ha la construcció de cinc vials transversals d'unió entre la primera i la segona línies. En concret, als carrers Missió de Santa Bàrbara, Missió de San Diego, Tòquio i Agua Marina. A més de la introducció del Sistema de control de seguretat alimentària en hotels i en restaurants.

En tot cas, l'Ajuntament de Palma té un interès especial en el projecte del pont dels Jueus. Aquest petit tram de via vol ser emblemàtic de la transformació d'aquesta àrea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.