nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

El poble peruà de Paranshique i la ciutat reforcen llaços de germanor

La Corporació ha lliurat al batle un ajut econòmic de 1.500 euros


Els llaços de germanor entre els municipis de Manacor i el de Paranshique, en el districte d'Huamachuco del Perú, són ara més forts que mai. L'Ajuntament de Manacor ha lliurat al primer edil del districte de Huamachuco, Héctor Rodríguez, un ajut econòmic de 1.500 euros, amb la finalitat que es pugui enllestir el projecte d'acabament i revestiment de dues aules i una cuina menjador en el centre de Paranshique, situat en el sud de Huamachuco. Ahir, precisament Antoni Pastor, primer edil manacorí, i el batle peruà mantingueren una entrevista a l'ajuntament de Manacor on es comprometeren mútuament a continuar col·laborant.

I és que Manacor i Paranshique tenen una població molt similar, al voltant dels 35.000 habitants, però dues realitats econòmiques i socials molt diferents. La segona és de fet «una de les províncies més pobres del Perú», va explicar Héctor Rodríguez. El projecte integral per a la millora d'aquest poble té una projecció d'uns 18 anys vista. Es tracta d'invertir i de reforçar els temes educatius, però també la sanitat. «Cal reduir les barreres arquitectòniques per millorar l'accessibilitat en els centres de salut», explicà el batle peruà. De moment, el 80 per cent del pressupost del poble estarà destinat a l'eduació, una de les àrees que manco recursos té.

Cal recordar que una expedició de Manacor, encapçalada per la regidora del PSM Esperança Nicolau, promogué durant l'estiu una campanya solidària per poder recaptar fons i enviar-los després a aquest poble del Perú. Gràcies a aquests doblers, Huamachuco podrà gaudir d'un menjador del qual s'alimentaran moltes de les famílies d'aquest indret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.