algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

El ple del dia 29 dirà si sol·licita retirar les multes dels antiautovia

El PSM vol que la plataforma Autovia No tengui veu en la sessió


El ple en el qual es debatrà la moció presentada pel PSM a fi que l'Ajuntament demani a la Delegació del Govern reconsiderar les sancions imposades als manifestants de Costitx, serà finalment el pròxim 29 de novembre, el mateix dia que la plataforma Autovia No ha triat per convocar la seva primera gran concentració de protesta a la plaça del Fossar de Sineu.

Exhaurit el termini legal per anunciar el ple esmentat i sense que la batlessa, Maria Antònia Munar, no l'hagi convocat expressament, la Secretaria ha informat el PSM que la sessió queda fixada de manera automàtica per al 29 de novembre a les 12 hores. Quant a la manifestació a Sineu, s'ha convocat per a les 17 hores.

El PSM de Costitx ha demanat que s'inclogui també, a l'ordre del dia, la moció registrada el 10 de novembre per l'associació Autovia No i que recull 332 firmes de veïns de la localitat que no donen suport al pla d'autovia entre Inca i Manacor. Els nacionalistes demanen, així mateix, que els portaveus de la plataforma puguin intervenir en el ple.

Els regidors del PSM volen que el Consistori de Costitx es manifesti «en defensa del dret de lliure opinió i manifestació, i que també consideri positiu el fet que la societat civil es mobilitzi sempre de manera pacífica, perquè aquest aspecte dóna força al teixit social».

En la sessió extraordinària que tindrà lloc el dia 29, el PSM a més demanarà que l'Ajuntament costitxer iniciï gestions per comprar can Font amb l'objectiu de destinar-lo a usos polivalents; demanarà la creació d'una plaça de bibliotecari a temps parcial i, també, que les dependències de l'immoble s'emprin només per a activitats relacionades amb la lectura, l'estudi o la recerca d'informació. Així mateix, els nacionalistes de la localitat presentaran una moció a favor de mantenir el nivell de llengua catalana per accedir a la Funció Pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.