algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els estudiants podran convalidar matèries d'FP per crèdits a la UIB

El sistema d'equiparació d'estudis entrarà en vigor el curs que ve

C. ROIG.Palma.
La Conselleria d'Educació i Cultura signarà aviat un conveni amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) perquè algunes assignatures cursades en els cicles formatius de grau superior es puguin convalidar per crèdits de la carrera universitària corresponent. El director general d'Universitat, Climent Ramis, especificà que «farem tot allò possible perquè es puguin convalidar les assignatures a partir del curs que ve».

Perquè això resulti possible, Ramis va explicar que serà necessària una col·laboració molt estreta entre els professors universitaris i els de la formació professional, que hauran d'establir «un conjunt de protocols per veure com es poden fer les convalidacions». Les carreres en què s'aplicarà primer aquest sistema seran informàtica, ciències empresarials i els estudis d'electrònica.

El director general d'Universitat, Climent Ramis i el vicerector d'Estudiants, Joan Antoni Mesquida, anunciaren la firma d'aquest acord durant la presentació de la Comissió de Secundària, que ambdues institucions han posat en marxa a fi d'incrementar l'interès dels joves de les Balears per la Universitat. Mesquida aclarí que «aquest programa d'orientació i transició a la Universitat» neix arran de la preocupació generada pel baix índex d'estudis superiors a les Balears, que presenta els nivells més baixos d'escolarització entre els 18 i els 25 anys.

Aquesta comissió mixta és formada per quinze persones i vol «potenciar i incrementar algunes iniciatives que ja estan en marxa», amb l'objectiu de millorar la informació i la transició a la Universitat.

L'organisme vol «aprovar un disseny, un pla d'acció anual que es preveu per dos anys i uns informes d'avaluació». Entre les iniciatives previstes per posar la UIB «de moda entre els joves» hi figura la creació d'una web, tallers, xerrades, seminaris i un DVD informatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.