algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

«La televisió autonòmica del PP trenca el consens parlamentari»

Antich acusa el Govern de voler apedaçar una llei vella i desfasada

El portaveu parlamentari i secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, acusà ahir el PP de voler trencar el consens «absolut» que va permetre l'aprovació el 1985 de la llei que empara la creació de la televisió autonòmica, «en voler modificar-la ara a través d'una disposició transitòria a la Llei d'Acompanyament dels Pressuposts». Antich exigí una nova norma en lloc «d'apedaçar la vigent».

Els socialistes observen amb preocupació el procés de creació de la futura televisió autonòmica. «No té sentit adaptar una llei desfasada, quan les normes que regulen els ens públics de ràdio i televisió autonòmics són més modernes, obertes i participatives», assegurà Francesc Antich. El líder socialista acusà els populars de voler aprovar «manu militari» la reforma de la llei.

Antich qualificà de «cop baix a la democràcia» la maniobra del PP de modificació de la Llei 7/85, que deixa «temporalment» en mans del Consell Assessor d'RTVE el control i gestió de l'ens públic de ràdio i televisió autonòmic fins a la seva creació. Segons Antich, es tracta de «l'apedaçament d'una llei que pertany al juràssic audiovisual, amb la qual els conservadors es boten les regles democràtiques per tal d'evitar el debat parlamentari». «Es tracta d'un frau al consens parlamentari, a més d'una modificació incomprensible, il·legal i incoherent», assegurà Antich, qui demanà que «es retiri de la Llei d'Acompanyament i que se'n redacti una de nova».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.