algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
29°

Treballadors d'Enturib asseguren haver estat coaccionats per directius

Treballadors de l'Entitat del Turisme de les Illes Balears (Enturib), dependent del conseller de l'àrea Joan Flaquer, asseguraren ahir haver estat obligats a signar una carta de suport a la nova directora administrativa de la institució, Concepció Morell. Segons membres de la plantilla d'aquest organisme els respectius directors de Cittib i d'Ipqt -empreses integrades a Enturib- coaccionaren els treballadors perquè signassin un escrit en el qual s'informava del currículum de Morell a la vegada que s'enumeraven les seves suposades virtuts laborals.

Però el més «indignant» segons les mateixes fonts estava inclòs al darrer paràgraf de la carta, en què es feia referència explícita a «l'adhesió» dels empleats a la política de contractació de personal administratiu de l'entitat i l'aprovació del nomenament de la flamant directora. Les persones consultades per DdB afirmaren que «quan el document arribà a Ibatur -també integrat a Enturib- el personal adscrit a aquest institut es negà a subscriure'l en els termes que estava redactat, i a partir d'aquí els directius de la Conselleria de Turisme decidiren canviar-ne el contingut».

Per altra banda, fonts oficials de la Conselleria asseguraren que tant Joan Flaquer com el seu entorn desconeixen l'existència de la carta i de les presumptes pressions a les quals han estat sotmesos els treballadors. En aquest sentit apuntaren que dins el personal dels esmentats organismes hi ha diferents opinions respecte recents anònims recollits per la premsa local darrerament, però que en tot cas l'escrit de suport a la nova dirctora d'Enturib és una qüestió desconeguda pel conseller. Les mateixes fonts manifestaren que la paraula «coacció» és molt greu, i que en aquests moments només és la versió d'alguns membres del personal de diferents departaments de Turisme. «En tot cas si ha una denúncia formal ha de ser per part del comitè d'empresa legalment constituït. En el cas que aquesta denúncia es dugués a terme la Conselleria realitzaria les investigacions que fossin oportunes», s'apuntà des de l'entorn del màxim responsable de Turisme, Joan Flaquer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.