muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

El pacte retarda pagar el deute per evitar la pujada d'imposts

PP-UM descarten fer un reglament de normalització lingüística

L'equip de govern (PP-UM) de l'Ajuntament de ses Salines aprovà en el ple realitzat ahir refinançar el deute municipal d'1.350.000 euros amb dues entitats bancàries amb l'objectiu de no apujar els imposts municipals en el 2004. Malgrat que el tinent de batle, Antoni Caldentey (UM), anuncià que l'Ajuntament hauria d'apujar els imposts un 30 per cent davant la baixada d'ingressos municipals en concepte de permisos d'obra, el pacte ha decidit fer front a aquest dèficit mitjançant el citat refinançament del deute. Així, la quantitat que es deu als bancs es començarà a pagar d'aquí a 4 anys. L'operació ha suposat a més un descens dels interessos del préstec, que baixen un 0'5 per cent i que continuarà pagant la Sala cada tres mesos.

A tot això, Caldentey afegí que «deixam una porta oberta perquè si es produeixen majors ingressos dels pressupostats puguem tornar els diners abans». El portaveu de Sud Unificat (SU) Joan Bauçà, criticà la mesura perquè «això és pa per avui i fam per demà». En la mateixa línia, des del PSOE, Sebastià Burguera, apuntà que el refinançament del deute «repercutirà sobre els saliners i coloniers ara o més endavant. El tipus d'interès variable pot disparar-se i a més, si no es refinança, d'aquí a 4 anys haurem liquidat el préstec.

D'altra banda, l'equip de govern (PP-UM) descartà redactar un reglament de normalització lingüística, fet que reclamà el PSOE i SU. El pacte evità votar aquesta proposta presentant al batle, Sebastià Vidal (PP), una esmena en substitució a la de l'oposició. L'esmena del batle deia que la Sala «farà un esforç suplementari perquè cap persona no se senti discriminada». El PSOE criticà que la proposta del PP «no parla de normalització, no diu res».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.