algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
21°

L'Exèrcit troba que no s'ha valorat gaire en públic la «guerra» contra el xapapote

El comandant general de Balears diu que «nosaltres també tenim el nostre coret»

El comandant general de les Balears, el general de Divisió Luis Peláez-Campomanes, va lamentar ahir que un any després de la catàstrofe de Prestige «sembli que només hi han anat els voluntaris», a col·laborar en les tasques de neteja de la costa gallega. Peláez-Campomanes va fer aquesta consideració en la conferència inaugural del II Seminari de Mitjans de Comunicació que fa aquests dies la Comandància General de Balears. La xerrada duia per títoL'Exèrcit de Terra en la Nova Societat Internaciona i Peláez-Campomanes hi enumerà les principals actuacions de l'Exèrcit en les noves missions encomenades.

Després de recordar que «en defensa de la sobirania nacional es va actuar a Perejil», va esmentar que també hi ha hagut missions de «suport a la societat civil, com en el cas de la catàstrofe del Prestige». Arribat a aquest punt, el comandant en cap va lamentar que alguns mitjans de comunicació, quan han recordat l'aniversari de la catàstrofe de Prestige, «ni tan sols han esmentat l'Exèrcit de Terra» i va assegurar que «tota la tropa de Balears hi ha anat i ha fet feina durant 10 dies seguits de les set del dematí a les set del vespre i no hi anaren un divendres, recolliren un poc de xapapote el dissabte, fer-se una fotografia i tornar l'endemà». A més, Peláez-Campomanes va destacar l'esforç que suposa per a l'Exèrcit professional participar en aquestes operacions, ja que a diferència de quan el servei militar era obligatori «ara som molt poquets i ens hem de dedicar a les missions de debò». De qualsevol manera, es va mostrar molt orgullós de la tasca realitzada per l'Exèrcit a Galícia, però va indicar que «d'aquí a l'oblit hi ha un tram gran» i que «també tenim el nostre coret».

El comandant general de les Balears també va abordar altres temes d'actualitat com la situació a l'Iraq, la qual va considerar que «ens ha duit a cert escepticisme de caràcter militar perquè mai no havíem col·laborat amb forces centreamericanes», i la lluita contra el terrorisme, fenomen que va considerar com «un risc desestabilitzador» i «una amenaça global». Finalment, recordà que «cercam la pau» i es mostrà optimista sobre la participació futura de la societat en l'Exèrcit professional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.