algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Universitat presenta un tímid increment de matrícules de l'1%

Els responsables de la UIB encara no parlen de canvi de tendència

La Universitat de les Illes Balears ha experimentat un lleuger augment en les matriculacions d'un 1% respecte a l'any anterior i després de cinc anys consecutius de pèrdua d'estudiants. Així ho anunciaren el vicerector d'Estudiants, Joan Antoni Mesquida i el Vicerector de Planificacio Administrativa i Econòmica, Josep Ignasi Aguiló, que explicaren que fins el 18 de novembre d'enguany s'havien matriculat 13.008 alumnes mentre que el curs anterior se n'havien inscrit 12.817.

El vicerector d'Estudiants explicà que «el creixement és tan sols un 1% i per tant no ens atrevim a dir que ens trobam davant un canvi de tendència, però si l'any que ve tornam a créixer sí que podrem parlar en aquests termes». Segons aquest representant, «la caiguda dels alumnes va ser generalitzada a es universitats espanyoles en aquests darrers anys, però no totes han aconseguit estabilitzar-se».

Les raons que han contribuït a aquesta lleugera recuperació del nombre d'alumnes universitaris ha estat la flexibilització dels estudis i la major oferta. De les dades de matriculació d'enguany, el vicerector esmentà l'increment significatiu dels alumnes de postgrau i de les titulacions semipresencials encabides dins el Campus Extens. Una altra de les característiques més significatives que es poden observar és l'augment important entre els alumnes matriculats a Eivissa i Menorca, amb 83 i 67 alumnes de nova incorporació front als 50 i 47 que iniciaren els seus estudis el curs passat. Igualment, el nombre d'estudiants Erasmus ha crescut significativament i ha arribat a 98 alumnes front als 85 de l'any passat. Mesquida també destacà que predominen les matriculacions en diplomatures que representen el 65% dels estudiants. Els estudis universitaris que experimenten una major demanda a les Balears són empresarials, que encapçala la llista, seguida de magisteri, en totes les seves especialitats, i infermeria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.