nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

El PP no accepta disculpes d'Alomar

El socialista tingué una aferrada amb el diputat Fernando Rubio, que no es vol perdonar

El clima polític continua crispat. Les males formes de dimarts en el Parlament continuaren ahir amb un episodi protagonitzat per Celestí Alomar i Fernando Rubio. Fins a tres comunicats de premsa es reberen a les redaccions dels mitjans de comunicació des de les seus de PP i PSIB sobre l'incident que tingué lloc entre ambdós diputats en el programa d'Ultima Hora Ràdio El Foro.

A micròfon obert, Rubio, del PP, criticà amb duresa el socialista Alomar per les indemnitzacions pagades a la promotora del camp de polo i la compra de finques amb doblers de l'ecotaxa. L'exconseller socialista les prengué molt malament, entenent que Rubio l'acusava d'haver robat. Però el diàleg pujà de to després, a micròfon tancat. Rubio denuncià que Alomar li havia dit el següent: «Eres un niñato, un macaco de mierda, si me vuelves a repetir lo que has dicho te voy a pegar dos hostias porque este programa lo escuchan mis hijos y parece que me has tratado de ladrón».

Quan aquest diari li preguntà a Alomar si allò era cert, aquest respongué: «Rubio ha faltat a la meva honorabilitat. Jo li he dit que es disculpàs o que anàs al jutjat. Però jo no vull alimentar l'estratègia de crispació del PP ni vull fer cap comentari del que ha passat després». El PP denuncià l'incident en un comunicat distribuït a primera hora del capvespre. El PSOE degué cridar a l'ordre Alomar, perquè en el decurs d'una comissió parlamentària es disculpà personalment davant Rubio, i aquest acceptà. Ambdós es donaren la mà. Quasi al mateix temps, el PSIB-PSOE distribuí el seu comunicat. Tot i reconèixer que Alomar havia estat objecte d'«insults i greus acusacions injustificades», la direcció socialista assegurava que Alomar s'havia disculpat pel que hagués pogut dir. L'episodi semblava tancat, però no va ser així.

Poc després de les vuit de l'horabaixa, el Partit Popular distribuí una tercera nota. Als conservadors no els agradà gens ni mica que les disculpes d'Alomar fossin captades per un fotògraf d'aquest diari. Ni que els socialistes assegurassin, en el seu comunicat, que Alomar hagués «caigut en la provocació» de Rubio. Ni que el PP mantingués una «espiral de crispació, que vol estendre a la vida política de les Illes Balears com ho ha fet a la vida política espanyola». Així que el PP informà que la seva direcció «no accepta les disculpes» d'Alomar, i «denuncià», també, «la pèssima estratègia del PSIB-PSOE que de la mà de Celestí Alomar ha decidit, sense el consentiment de Fernando Rubio, acostar-se avui per donar-li la mà i disculpar-se, sense que el diputat popular sabés de la presència dels mitjans gràfics, que lògicament aprofitaren per fer la 'foto de la no disculpa'».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.