algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

El pla territorial preveu 3.500 nous habitatges en sòl palmesà

El pla territorial de Mallorca permetrà urbanitzar poc més de 100 hectàrees al municipi de Palma en els propers 10 anys, fet que suposarà un nombre aproximat de 3.500 nous habitatges. Aquesta és una de les conclusions que varen extreure els responsables de política territorial del CIM i l'Ajuntament després de la reunió que mantingueren ahir a la seu insular.

Segons manifestà el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, a partir d'ara el creixement de Ciutat serà limitat «perquè el que interessa és rehabilitar les zones que estan més degradades. Aquesta és la mentalitat de l'Ajuntament i convindria que els constructors vaguin canviant exip».

En aquest sentit, De Santos i el conseller executiu de Territori del Consell Insular de Mallorca, Bartomeu Vicens, coincidiren a assenyalar que les prioritats d'ambdues institucions passen per escometre l'esponjament de Cala Major i la Platja de Palma, considerades Àrees de Reconversió Territorial, i la rehabilitació del nucli antic.

«Es tracta de regenerar aquestes zones, duent a terme una progressiva eliminació dels edificis més desgastats, sobre aquells situats a primera línia de mar, i traslladant el creixement de places urbanístiques a altres indrets que ara pateixen menys pressió, com ara les zones ubicades entre els polígons de Son Castelló i de Can Valero» assenyalà el vicepresident insular Miquel Nadal.

Pel que fa a futures actuacions en matèria d'habitatge, ambdues administracions manifestaren la intenció d'aconseguir sòl a un preu raonable per poder ubicar pisos destinats, sobretot, als joves palmesans. Mesura que coincideix amb un dels objectius del Pla d'Habitatge de Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.