muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Brega en el Parlament

Cabrer i Quetglas es creuen retrets per la indemnització als promotors

66094
Cabrer obrí un debat amb Quetglas sobre el camp de polo. | PERE BOTA.

J. TORRES. Palma.
En el ple més accidentat de la legislatura el Parlament aprovà ahir, amb els vots del PP i UM, la Llei de Mesures Urgents d'Ordenació Territorial i Urbanisme, que rebaixa disposicions proteccionistes fixades pel Pacte però no permet la urbanització del camp de polo de Campos com el Govern preveia de tot d'una.

De fet, la indemnització que el Pacte pagà a la promotora del projecte per evitar la urbanització provocà un dur creuament d'acusacions entre la consellera Mabel Cabrer i el seu antecessor, Francesc Quetglas. Després que el PP aprofitàs el torn de control del Govern per criticar la gestió de l'exconseller Quetglas, aquest va demanar la paraula per al·lusions i va revelar que en el procés de traspàs de poders es lliurà un informe on constava la indemnització d'1'08 milions d'euros que el Pacte va pagar a la promotora del camp de polo. Amb contundència, Quetglas atribuí a la «ineptitud» de Cabrer, pel fet de «no mirar l'expedient», la renúncia de l'Executiu al projecte.

La consellera -que amb la seva intervenció obrí un nou debat provocant un «torn incidental»- negà primer amb gests i després amb paraules que se n'hagués informat el nou Govern i acusà el Pacte d'oferir un «tracte de favor» a la promotora de la urbanització, perquè va ser l'única que va rebre una indemnització «a canvi de res».

Cabrer denuncià que l'exconseller no havia inclòs tots els documents a l'expedient per evitar-hi els referents a les «negociacions personals» mantingudes amb els promotors per acordar un calendari de pagament d'una indemnització més alta que la que finalment es fixà.

L'exconseller reconegué que s'havia reunit dos pics amb els promotors, convidà Cabrer a acudir als tribunals i avançà que si se'n deriven responsabilitats dimitirà, però va demanar a la consellera que faci igual en cas contrari. Els retrets creuats i les acusacions provocaren peticions de paraula, gests acalorats i intervencions de la presidència per posar-hi ordre, però el moment de més tensió va ser al final, quan s'hagué d'aturar el ple per les queixes de diversos portaveus.

Després de la renúncia pactada pel PP i per UM es va acordar la votació separada del punt del projecte de llei de mesures urgents que autoritzava la construcció de la urbanització del camp de polo, que finalment es rebutjà per unanimitat. La resta del text, que rebaixa mesures proteccionistes fixades pel Pacte en les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT) i en la Llei d'Espais Naturals (LEN), s'aprovà amb el suport del PP i d'UM.

El moment més tens es va viure en la discussió de les esmenes presentades per l'oposició, quan tota l'esquerra demanà, sense èxit, que el president de la Cambra ajornàs el debat perquè no tenia l'informe jurídic del Govern sobre el camp de polo. En la seva intervenció, el popular Joan Font emprà l'informe i això acabà d'indignar la resta de portaveus. La discussió es va tancar amb un recés i amb el repartiment de fotocòpies d'aquest document a tots els grups. El ple va poder continuar amb l'aprovació de la llei que no inclou el camp de polo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.