nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

L'Associació Cultural de Sords de Palma impulsa un pla d'inserció laboral


L'Associació Cultural de Sords de Palma ha posat en marxa un servei d'intermediació laboral per a persones sordes (Silpes) amb l'objectiu d'integrar les persones amb dificultats auditives al mercat de treball i contribuir a evitar les barreres de comunicació amb les quals es troben. El programa Silpes està impulsat pel SOIB i pretén donar una atenció integral de les persones sordes pel que fa a formació, establir contactes amb les empreses, facilitar un itinerari d'inserció i una borsa de treball.

Actualment, hi ha 10 persones apuntades al servei de borsa de treball que començà just fa una setmana i les primeres empreses ja s'han interessat per la possibilitat de contractar persones amb problemes auditius. Entre les principals demandes que reben de les empreses hi figuren, tal com explicà el president de l'Associació, Jacint Valero Aguiló, treballs de tipus manual com per exemple neteja, jardineria, transportistes o feines a fàbriques. Valero explicà que una de les grans dificultats amb què es troben aquestes persones és l'accés a la formació i per això no poden accedir a feines de més qualificació.

A Palma, només està coberta l'educació primària i la sequndària obligatòria, que poden cursar al Col·legi la Puríssima, però una vegada superats aquests estudis no poden accedir a una formació superior a causa de la deficiència d'intèrprets que es troben a les universitats.

Fundosa Social Consulting és una empresa del grup ONCE que es dedica a la inserció laboral de les persones amb discapacitats. Actualment a les Balears aquesta empresa compta amb 1.657 persones a la seva borsa de treball, 77 de les quals tenen discapacitat auditiva, 33 pateixen discapacitat auditiva combinada amb alguna mancança física i 10 tenen problemes d'audició i visuals. Esperança Vidal, responsable d'ocupació de Fundosa Social Consulting coincideix a assenyalar que un dels principals hàndicaps que es troben aquestes persones és l'accés a la formació, les barreres de comunicació i la dificultat de comprensió dels conceptes de les persones que hi senten.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.