algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

L'autovia a sa Pobla afecta la finca on es vol criar en captivitat el voltor negre

El projecte preveu que el traçat ocupi més de 13.000 m2 de la seu de la BVCF

76880
El responsable de projectes de la Fundació, Juan José Sánchez, fa mesos amb uns exemplars.

El projecte de construcció de l'autovia entre Inca i sa Pobla preveu l'ocupació de més de 13.000 metres quadrats de la finca de Son Pons a Campanet, seu de la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (BVCF). En aquesta finca, amb un total de 200.000 metres quadrats, es troben les instal·lacions de la fundació on es mantenen els voltors negres abans de la seva reintroducció a altres zones d'Espanya i altres països d'Europa com Portugal, França, Itàlia i els Balcans. A més d'això, entre els projectes de la Fundació està el de crear allà zones d'aparellament i la cria en captivitat del voltor negre.

El director de projectes de la Black Vulture Conservation Foundation (BVCF), Juan José Sánchez, mostrava ahir la seva preocupació per l'ocupació de terreny de la finca que suposarà el projecte d'autovia entre Inca i sa Pobla. «Es tracta de més de 13.000 metres quadrats d'una zona de terreny agrícola. En principi pensam que no afectarà ni l'edifici ni les instal·lacions on es troben els voltors, però és evident que ens crearà problemes».

La causa per la qual el traçat ocupa tant de terreny al seu pas per la finca de Son Pons és que allà es vol construir una rotonda que doni accés al llogaret d'Ullaró. «Pràcticament tindrem la rotonda a uns 80 metres de la nostra entrada. No hi ha estudis en aquest sentit, però és evident que els voltors patiran una contaminació acústica molt important, a part de la que genera el trànsit d'una autovia», diu el responsable de la seu de la Fundació a Campanet.

Sánchez creu que «es fa difícil pensar que el trànsit que genera el llogaret d'Ullaró faci imprescindible la construcció d'una rotonda d'aquestes característiques». Actualment, a les instal·lacions de Son Pons de Campanet, la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre en té uns quinze exemplars que estan a l'espera de ser traslladats a França per a la seva reintroducció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.