muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Els joves de Balears prefereixen el món professional a la Universitat

La demanda de cicles formatius va augmentant progressivament


Els joves de les Balears s'interessen cada vegada més per les sortides professionals que per l'accés a la Universitat. Aquesta és la conclusió que extreu Rafael Bosch, director general de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació del Govern balear de l'increment de la demanda que han experimentat els cicles formatius de grau mitjà els darrers cinc anys. El curs 2002/2003 s'interessaren per aquesta formació un total de 3.959 alumnes de les Illes Balears, mentre que l'any anterior ho feren 3.776.

Els cicles formatius de grau mitjà donen als seus estudiants la qualificació de «tècnic», que els capacita per al seu accés immediat al mercat laboral. Tot i que encara no hi ha un filtratge exhaustiu de les matrícules de formació rofessional, «i no es poden separar les matrícules de cicles de grau mitjà i grau superior», per al curs 2003-2004 s'han matriculat 7.235 alumnes a cursos corresponents a la formació professional, enfront dels 6.378 que es matricularen el curs anterior.

En qualsevol cas, segons explicà Rafael Bosch, els darrers anys s'ha experimentat una tímida recuperació del nombre d'estudiants de batxillerat. Segons les dades provisionals facilitades per la Conselleria d'Educació i Cultura, enguany cursaran els estudis de batxillerat 11.881, 713 més que l'any anterior.

Rafael Bosch afirma que tot i que des del Govern balear es mostren molt satisfets per la demanda creixent que experimenten els cicles de formació professional, també és una prioritat aconseguir un increment en el nombre d'alumnes universitaris. A les Balears només un de cada quatre joves entre 18 i 22 anys cursa estudis universitaris, percentatge que situa la UIB a la coa de l'Estat.

Per tal d'aconseguir un increment del nombre d'estudiants universitaris, la Conselleria d'Educació i la Universitat de les Balears han creat una comissió formada per 15 persones entre tècnics de secundària, tècnics de la UIB, professorat universitari, representants dels estudiants i de la Conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.