algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

L'Executiu eleva la deducció per la compra d'un habitatge fins el 6'5%

La consellera Cabrer allarga un any, fins els 36, l'edat dels beneficiaris

La consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Territori, Mabel Cabrer, va anunciar ahir dues noves mesures per facilitar l'accés al primer habitatge. La també dirigent del Partit Popular (PP) va avançar que de cara al 2004 s'elevarà del 5 per cent actual fins el 6'5 per cent la deducció autonòmica en la declaració de la renda, a la qual tindran dret els residents a les Balears que adquireixin o rehabilitin la seva residència habitual. Aquesta deducció s'haurà de sumar a l'estatal, que fins ara ha estat del 15 per cent del valor de l'habitatge.

Igualment, Cabrer, en la seva intervenció a la Comissió Parlamentària que debatia els pressuposts de l'any vinent de la Conselleria, va anunciar que si fins ara aquesta deducció es limitava a les persones que tenien 35 anys com a màxim, l'any vinent s'estendrà un any més, fins els 36. L'altra limitació important és la que fa referència al nivell d'ingressos i queda tal i com es mantenia fins ara: aquestes deduccions només les podran demanar les persones que tenguin una base imponible que no superi els 18.000 euros, si fan una declaració individual, o els 30.000 euros si la fan conjunta.

Cabrer va assegurar que aquestes i altres mesures preses en relació a l'habitatge «és un reflex de l'especial sensibilitat que tots hem de tenir davant un problema de tal magnitud», en referència al cost del metre quadrat.

Per acabar amb aquest apartat, la consellera va assenyalar que les promocions en curs i en fase de projecte per al 2004 arriben a 982 habitatges, a més de la continuïtat de l'Àrea de Rehabilitació Integrada del polígon de Llevant.

D'altra banda, Mabel Cabrer va manifestar que el seu departament destinará 74 milions d'euros als Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) el 2004, quantitat que és «la major destinada a aquesta empresa des de la seva creació». En aquest apartat, Cabrer va anunciar que l'any que ve s'inciarà els estudis per soterrar les vies del tren a Palma i per crear la línia d'Inca a Alcúdia. També va subratllar que el Conveni de Carreteres comptarà amb un finançament de l'Estat de 48 milions d'euros i que intentarà recuperar les anualitats perdudes els darrers anys. En total, el pressupost de la Conselleria serà de 197,7 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.