algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'Ajuntament es planteja esbucar els blocs d'habitatges de Corea

Els residents de la zona serien reallotjats en pisos municipals

El tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, va reconèixer ahir que l'Ajuntament de Palma estudia la possibilitat d'esbucar els blocs d'edificis de Corea. L'estat de degradació dels habitatges, construïts a principis dels anys 50, i la conflictivitat latent en aquesta àrea adjacent a General Riera han induït els responsables municipals a considerar solucions d'urgència. En aquest sentit, les dificultats tècniques que planteja la rehabilitació de les cases poden derivar en la demolició dels blocs i la posterior reedificació de la zona. Mentre aquesta operació es produeix, els inquilins de Corea serien reallotjats en pisos de propietat municipal.

D'altra banda, el Consistori va concretar ahir les mesures incloses en el Pla d'habitatge previst per al període 2004-2007. El regidor de l'àrea, José Manuel Sierra, manifestà la necessitat de construir 1.850 habitatges durant la present legislatura, 1.000 de les quals es destinarien a la venda i 850, al règim de lloguer. La intenció de Cort es oferir aquests pisos a un preu inferior a l'estipulat pel mercat immobiliari.

Pel que fa al que s'anuncia en el programa de lloguer d'habitatges buits, l'objectiu de l'Ajuntament per als pròxims quatre anys és posar a disposició dels ciutadans un total de 1.800 pisos desocupats. La fórmula prevista és la següent: Cort contractarà una empresa privada perquè contacti amb els propietaris i, una vegada disposi dels immobles, actuaria com a arrendatari respecte d'aquells col·lectius que més dificultats tenen a l'hora de llogar. Aquesta iniciativa pretén incorporar al mercat immobiliari 300 habitatges durant el primer any i 500 anuals en els successius exercicis. El 2004 el pressupost del programa serà de 2 milions d'euros. Les cases que seran objecte d'aquest projecte no tindran més de 120 metres quadrats i el seu preu s'aproximarà a un 20 per cent per sota dels habituals al mercat.

Quant a la construcció d'habitatges de protecció oficial (HPO), el pla preveu aixecar-ne per part de l'Ajuntament 1.275 d'aquí al 2007, 500 dels quals també estaran destinats al règim de lloguer. Alguns d'aquests immobles s'edificaran a la façana marítima, a prop del polígon de Llevant.

Altres actuacions inclouen ajudes per dur a terme la rehabilitació integral d'edificis i àrees completes de Ciutat.

Totes aquestes iniciatives estaran coordinades a partir d'ara per la nova Societat Municipal d'Habitatge i Sòl, que l'Ajuntament ha creat aprofitant i integrant la infraestructura de l'actual Patronat de l'Habitatge. A través d'aquesta societat, Cort adquirirà els terrenys necessaris per construir-hi i gestionarà les accions de l'esmentat pla. El nou organisme tindrà capacitat d'endeutament i coordinarà els projectes amb la ja existent Societat Municipal d'Actuacions Urbanístiques (SMAUP).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.