cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La degradació de l'edifici Janer amenaça el centre de salut del Terreno

Els pacients denuncien la insalubritat del consultori i el PSOE demana a Cort que rehabiliti l'immoble

La degradació de l'edifici llegat per Joan Janer, a la barriada del Terreno, ha arribat a tal punt que ja afecta la Unitat Bàsica de Salut situada a la planta baixa, on han aparegut grans taques d'humitat.

Per aquest motiu, el grup municipal del PSOE presentarà una proposició en el pròxim ple consistorial d'aquest mes, a fi que l'Ajuntament de Palma reformi i rehabiliti l'immoble. L'objectiu dels socialistes, segons explicà el regidor Santi Morey, és que la casa pugui estigui a disposició de les entitats o dels mateixos serveis de Cort per acollir activitats de caire social o cultural.

«En aquests moments, la part superior de l'equipament es troba del tot desaprofitada i les instal·lacions presenten un estat ruïnós», declarà el regidor.

D'altra banda, des del mateix grup municipal asseguraen que els pacients que han de visitar el metge a la unitat de salut esmentada es queixen de l'ambient d'insalubritat que afecta la sala de consultes. «L'olor d'humit i el fred de l'habitació són insoportables, de manera que quan en surts estàs pitjor que en entrar-hi», manifestà Morey.

L'edifici, que és al número 43 del carrer de Joan Miró, va ser cedit per Joan Janer Bonet -militant socialista finat el 1983- a l'Ajuntament palmesà amb l'objectiu que aquesta institució el dedicàs als ciutadans, sempre amb la supervisió del PSOE.

Per setembre de l'any 2000, es va cedir a la Tresoreria General de la Seguretat Social l'ús dels baixos de l'immoble perquè acollissin la Unitat Bàsica de Salut del Terreno. Quant a la resta de la finca, quedà buida de contingut.

La situació no ha canviat i els pisos de dalt no han estat objecte de cap tipus de manteniment. El PSOE demana que la regidoria d'Acció Social hi prengui mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.