nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
16°

El PSIB força el PP a dir si vol que els funcionaris de Mallorca rebin el plus d'insularitat el 2004

Els socialistes presenten una proposició perquè els treballadors públics rebin el mateix que els canaris

El PSIB-PSOE posarà a prova el Partit Popular (PP) al Parlament. Els socialistes han presentat una moció perquè tots els grups de la Cambra autonòmica manifestin el seu parer sobre si estan a favor de reclamar per als funcionaris de l'Estat que fan feina a Mallorca un plus d'insularitat equivalent al que reben mensualment els que treballen a les Illes Canàries. Divendres passat el portaveu del Govern, Joan Flaquer, va confirmar que els Pressuposts Generals de l'Estat per al 2004 preveuen equiparar el plus d'insularitat dels funcionaris que fan feina a Menorca i a Eivissa i Formentera amb els de les Illes Canàries. Per contra, els de Mallorca continuaran com fins ara, tot i que Flaquer va assegurar que es beneficiarien d'aquesta mesura abans d'acabar la legislatura.

Davant aquest fet, els diputats socialistes Francesc Quetglas i Antonio Diéguez varen presentar ahir la proposició no de llei abans esmentada.

Diéguez va recordar, com el PSIB-PSOE també fa en la moció, que el ministre de les Administracions Públiques, Javier Arenas, va prometre equiparar el plus d'insularitat que reben els funcionaris de l'Administració central que fan feina a les Balears (que no superen els 71 euros) amb el que perceben els que treballen a Canàries (que va dels 71 euros mensuals fins als 475). En aquest sentit, la proposta del PSIB-PSOE, sobre la qual s'haurà de pronunciar el PP, insta el Govern que els funcionaris que l'Administració central té a Mallorca rebin també el 2004 el plus d'insularitat que els iguala amb els de Canàries. Segons Diéguez, «no entenem per què els funcionaris de Mallorca, almenys per ara, no reben aquest plus. La doble insularitat justifica un increment major per als que fan feina a les illes menors, però no un retard del plus d'insularitat per als funcionaris de Mallorca, sobretot si és cert allò que diu constantment el ministre d'Hisenda i Pressuposts, Cristóbal Montoro, que hi ha un superàvit en els comptes de l'Estat».

Els diputats socialistes demanaran així mateix que l'Estat cobreixi les places vacants existents als Cossos i Forces de Seguretat amb destinació a les Illes Balears. En aquest sentit, criticaren el projecte de Policia Turística del Govern per superficial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.