muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

La Fira recupera el mercat tradicional

La Fira de Tardor de Muro, que precedeix el Dijous Bo, és una de les més antigues de Mallorca

La Fira de Tardor de Muro recuperà ahir el mercat tradicional. Enguany no se celebrà el mercat amb reminiscències medievals que en edicions anteriors havia servit l'Ajuntament per promocionar l'esdeveniment, en pensar que havia quedat estancat.

Enguany, el pressupost destinat a la Fira de Tardor, que és una de les més antigues de Mallorca, no ha estat gaire quantiós. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Muro ha preferit muntar un gran mercat a la plaça del Comte d'Empúries i als carrers del voltant.

Els visitants han pogut adquirir productes com senalles, estris de fang, mobles antics, licors com flor d'ametler o herbes dolces.

Encara que la Fira d'enguany ha perdut l'atractiu del mercat medieval, s'han realitzat un seguit d'activitats complementàries que ahir animaren els visitants.

Per primera vegada s'ha celebrat a Muro el campionat de Balears Supermotard, que des de les 09.30 hores d'ahir reuní a l'avinguda de Santa Catalina Tomàs els aficionats del món del motociclisme. En el campionat, organitzat per Moto Club Muro, hi participaren 41 pilots amb màquines del tipus quads, minicrès, de 65 i 85 cc, trails, júnior i sènior.

Així mateix, amb motiu de la Fira de Tardor, ahir migdia va tenir lloc a la plaça Monumental de Muro un festival taurí en el qual participaren els toreros Valentín Lujan, Manolo Martín, Manolo Sánchez, Andrés Sánchez, Rafael de Julia, Antonio Cortés i Salvador Gamundí «Salvaorillo», que bregaren set braus.

Un dels veïns recordava que antigament la Fira de Tardor, que precedia el Dijous Bo, era l'ocasió que aprofitaven els nuvis per anar a comprar les eines de camp i els estris domèstics. També era el moment que es comprava el porc per fer les matances.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.