lluvia moderada
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Rosselló guanya el Congrés dels Verds per un vot de diferència

Perden les tesis de Llauger, que proposava reforçar l'aliança amb EU

Per només un vot de diferència i contra els seus pronòstics, Margalida Rosselló és des d'ahir la nova coordinadora d'Els Verds de Mallorca. El seu contrincant, Miquel Àngel Llauger, va retirar la seva candidatura després que la ponència oficialista sortís elegida per un estret marge de diferència. Els Verds varen concloure el seu III Congrés amb el compromís de reforçar el projecte ecologista propi i amb la voluntat de mantenir aliances que no aniran més enllà de les coalicions electorals i de la col·laboració institucional.

23 vots a favor, 22 en contra, un de nul i quatre en blanc. Aquest ajustat resultat de la segona votació -en la primera no s'havia assolit la majoria absoluta- és el que permetrà a l'exconsellera de Medi Ambient assumir les regnes del partit els propers dos anys. Rosselló, qui ahir reconegué que no s'esperava guanyar, es veurà obligada a renunciar a un dels dos càrrecs institucionals que ocupa -és diputada i consellera insular- i segurament deixarà el Consell de Mallorca.

El III Congrés d'Els Verds va evidenciar una forta divisió interna entre els partidaris de mantenir una estratègia política de reforçament de la identitat pròpia -Rosselló i l'anterior coordinador, Jordi López- i els que apostaven per una coalició més estable amb Esquerra Unida que permetés, com a Catalunya passa amb Iniciativa-Els Verds, la consolidació d'un espai polític verd-i-vermell. Aquesta tesi, defensada per Miquel Àngel Llauger, només va obtenir 28 vots, sis menys que l'oficialista.

Margalida Rosselló assegurà ahir que seria la coordinadora de tots Els Verds i va avançar una «clara intenció de concòrdia», malgrat reconèixer que la ponència alternativa havia tengut un fort suport i que quasi la meitat dels militants havien votat en contra del seu nomenament com a coordinadora. També va deixar clar que es mantendrà la col·laboració institucional amb Esquerra Unida i la política d'aliances electorals però es rebutja una coalició amb EU de caràcter «constant i permanent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.