algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

Autovia No presentarà dilluns en el CIM unes 9.000 al·legacions

La plataforma ha recollit aquests documents contra el projecte

Representants de la plataforma ciutadana Autovia No presentaran el proper dilluns en el Consell de Mallorca unes 9.000 al·legacions en contra del projecte d'autovia entre Inca i Manacor, inclòs en el Pla de Carreteres acordat pel Partit Popular i Unió Mallorquina.

Aquestes al·legacions han estat recollides a les darreres setmanes per la plataforma a diferents llocs de l'illa. Les al·legacions són totes de particulars, a partir de diferents models de documents que la plataforma havia redactat, i que els particulars han completat.

Els membres de la coordinadora de la plataforma varen acordar el passat dijous concentrar-se el proper dilluns al migdia a l'estació de tren de Palma, concentració a la qual es podrien afegir membres de la plataforma en contra del segon cinturó, i des d'allà desplaçar-se fins a la seu del Consell on registraren totes les al·legacions recollides fins al moment.

La majoria d'aquestes al·legacions argumenten que el projecte suposarà un greu impacte territorial, ambiental, social, econòmic i paisatgístic per a tots els municipis del Pla.

També s'apunta que l'execució del projecte implicarà la destrucció d'una extensa zona rural i, més en concret, un consum de territori de 600 quarterades, la destrucció de més de 80 quarterades de pinar i alzinar, l'esbucament de més de 180 edificacions i l'arrasament de més de 26 quilòmetres de paret.

Al mateix temps s'al·lega que l'autovia xaparà, tallarà i destruirà més de 1.000 finques agrícoles i forestals on encara s'hi du a terme una activitat.

A les al·legacions s'explica que, des del punt de vista del trànsit, l'actual carretera Inca-Manacor no té problemes de saturació. Com a alternativa a aquest projecte es proposa la millora de l'actual carretera entre Palma i Manacor i al mateix temps el foment del transport públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.