algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Protesta a Barcelona contra les autovies

Els mallorquins marxaren pel centre de la ciutat rere una pancarta que deia Salvem Mallorca!

74556
Una pancarta que deia Salvem Mallorca obrí la marxa. | A. PERELLÓ.


Uns 250 estudiants mallorquins a Barcelona protagonitzaren ahir capvespre una marxa de protesta contra la política territorial dissenyada pel PP i UM. Els estudiants, que anaven vestits amb bosses de fems negres i tires blanques que simbolitzaven una autopista, sortiren de plaça de Catalunya i arribaren fins a la plaça de Sant Jaume.

El grup d'universitaris mallorquins, que havia organitzat la mobilització per mostra el seu rebuig tant a l'ampliació de l'aeroport com a la derogació de l'ecotaxa, a la rebaixa en la protecció d'espais naturals i en especial al pla de carreteres, feia comptes concentrar-se a la plaça de Catalunya i realitzar allà una performance. Però, davant l'allau d'assistents optaren per manifestar-se en cercavila pel centre de Barcelona. La pancarta que obria la marxa duia el lema «Salvem Mallorca! Contra l'especulació».

Els estudiants partiren de la plaça de Catalunya cap a la Rambla i des d'allà cap a la plaça de Sant Jaume, lloc on Joan Fullana llegí de bell nou el manifest. En aquest manifest els estudiants mallorquins exposen les seves preocupacions davant la política territorial que fa comptes desenvolupar el Govern de Jaume Matas: «No viure, per motius accidentals, a Mallorca no ens ha fet perdre el compromís en la defensa del seu territori, que avui es troba novament amenaçat per l'especulació i la destrucció», sentencien.

El manifest
Els joves denunciaren que les actuacions previstes, tant pel que fa a l'autovia d'Inca-Manacor com al segon cinturó o a l'ampliació de l'aeroport, «s'entronquen amb un model socioeconòmic determinat i ben conegut per a tots nosaltres: el monocultiu turístic. A més, responen als interessos de determinats grups empresarials (turístics i constructors) i no a les necessitats reals de la població de Mallorca, i això ens obliga a denunciar-ne els seus responsables polítics: Partit Popular i Unió Mallorquina».

Les signatures
En arribar a la plaça de Sant Jaume els manifestants es varen posar a recollir signatures, aconseguiren replegar-ne unes 500 contra el segon cinturó, 200 contra l'autovia Inca-sa Pobla i unes 300 més contra l'autovia Inca-Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.