nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

El CNP reconeix en un informe intern que es ven droga a 17 punts de Manacor

No hi ha constància oficial que se n'hagi desmantellat cap dels que es reconeixen

Arran del reportatge que es publicà en aquestes pàgines el 3 de juny del 2001, en el qual s'assenyalava que a Manacor hi havia més de 40 punts de venda de droga, els responsables de la Direcció de les Balears ordenaren a la Comissaria de Manacor que es dugués a terme una investigació. Les conclusions es recullen en un informe titulat Punts de venda de drogues a Manacor.

El comandament que el transcriu comença indicant que els punts que s'assenyalaven a Diari de Balears «es corresponen en part amb els coneguts pel Cos Nacional de Policia, i s'ha de subratllar en part, perquè molts encaran no s'han contrastat amb la realitat». Amb les gestions practicades pels policies, es reconeix l'existència de 17 punts, dels quals s'assenyala fil per randa com funcionen i les identitats de les persones que hi estan implicades i es dediquen al narcotràfic.

A pesar d'això, i després de més d'un any de l'existència d'aquest informe, l'únic «cop» al narcotràfic que s'ha produït a Manacor l'ha duit a terme el Grup de Delinqüència Econòmica i Financera de la Brigada Provincial de Policia Judicial, que ha intervingut béns a una família que resideix a la localitat. Després, la jutgessa aixecà part de l'embargament i encara no hi ha cap resolució sobre la resta dels béns intervinguts.

Els detalls
Alguns dels 17 punts que s'assenyalen en l'informe són aquests: «Carrer (...), aquí hi ha un dels punts de venda més coneguts de la ciutat», i després s'hi indica un altre carrer i s'escriu textualment que «el tràfic de drogues en aquest habitatge és considerable i s'hi ven tot tipus de drogues». L'informe afegeix que al costat d'aquesta casa «hi resideix (...) que trafica amb heroïna. L'operació de compravenda de droga i el seu consum es duen a terme a l'interior del domicili, de manera que la possibilitat de controlar aquest punt amb resultat positiu es complica molt».

Un altre de les observacions es refereix al carrer Pau: «Es tracta d'un dels punts més actius de venda de cocaïna i haixix. En aquesta casa hi viu (...) i s'hi han efectuat nombrosos escorcolls domiciliaris. Es ratifica la venda de drogues en aquest punt, exactament a la cantonada amb el carrer Truyols».

A continuació s'identifica un altre carrer i s'escriu textualment: «És un dels punts més actius de la ciutat, sobretot a l'horabaixa. Es tracta de la casa de (...) que ven tot tipus de substàncies estupefaents».

Segons l'informe policíac, «a via Roma es coneix que esporàdicament s'ha venut una mica d'haixix i de cocaïna, si bé fa temps que no s'hi observa gens d'activitat». Després s'esmenten set carrers dels quals en el reportatge d'aquest diari es remarcaven punts de venda, però segons la Policia no s'hi ha detectat cap activitat relacionada amb el narcotràfic. L'informe policíac es refereix també a Portocristo, en algun cas per desmentir l'existència de punts de venda, mentre que en altres s'assenyala: «A la zona des Carreró la venda i el consum de droga són habitual els caps de setmana. S'hi venen pastilles principalment. Al carrer de ses Parres hi vivien uns joves en règim de lloguer que es dedicaven a la compravenda de pastilles. No les venien allà, sinó que utilitzaven la casa com a magatzem. Sengles llocs són esmentats a l'article. Aquest punt no existeix, ja que els joves l'abandonaren un pic publicat al diari el reportatge».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.