cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Més de 107.000 persones de les Balears s'han vacunat contra la grip

La Conselleria qualifica de molt positiva la campanya d'enguany

Devers 107.500 persones de les 132.463 considerades col·lectiu de risc ja s'han vacunat a les illes des que s'inicià la campanya el passat dia 15 d'octubre, segons informaren ahir des de l'Ib-salut.

D'aquestes persones que han rebut la vacuna antigripal, 89.579 són pacients de Mallorca, 8.000 corresponen a residents a Menorca i entorn a 10.000 viuen a Eivissa i Formentera.

En previsió d'una possible epidèmia de grip, la Conselleria de Salut va comprar per a la campanya d'enguany 144.000 vacunes per ser aplicades de manera gratuïta als majors de 65 anys, persones que viuen en institucions tancades, gent que té malalties cròniques o els que conviuen amb elles, personal sanitari, educadors i personal de seguretat, considerats més predisposats a patir la malaltia o ser transmissors d'aquesta.

L'objectiu principal de la campanya antigripal d'enguany, segons varen informar des de la Conselleria de Salut, era ampliar cobertura davant les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Ministeri de Sanitat en previsió d'una possible epidèmia de grip.

La consellera de Salut, Aina Castillo, considera «molt positiva» la campanya d'enguany, que ja ha cobert el 75% de les persones del col·lectiu considerat de risc, de fet, des de l'inici de campanya de vacunació d'enguany s'està a prop de superar les 110.735 persones que es vacunaren l'any passat, de les quals 94.635 persones eren de Mallorca, 8.000 Menorca i 8.100 a Eivissa i Formentera.

Preu de les vacunes
La campanya de comunicació i les recomanacions de les diferents autoritats sanitàries han disparat el nombre de persones interessades a rebre la vacuna.

Aquest mètode preventiu és de caràcter gratuït per a totes aquelles persones encabides dins el col·lectiu de risc. La resta de ciutadans que vulguin rebre la vacuna antigripal poden accedir-hi de dues maneres: o bé a través de la recepta del seu metge de capçalera o anant directament a qualsevol oficina de farmàcia.

Així mateix, el preu de la vacuna amb recepta se situa entorn als 2,45 euros, mentre que aquells que la vulguin adquirir sense prescripció mèdica hauran de pagar aproximadament al voltant de 6,13 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.