cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

Les entitats ciutadanes reclamen a Cort la figura del regidor de barri

Fepae demana més descentralització en les polítiques municipals

La creació de la figura del regidor de barri es torna a posar damunt la taula. La Federació Palmesana d'Entitats Ciutadanes (Fepae) advoca per la instauració d'un càrrec que «ajudaria a descentralitzar les decisions de l'Ajuntament que afecten directament els ciutadans», segons manifestà la presidenta de l'associació, Soledad Sarabia.

Segons Fepae, el regidor de barri hauria de ser l'interlocutor dels ciutadans amb Cort i, a més, l'encarregat de coordinar els veïnats de la zona per tal que incideixin en les polítiques municipals.

Els partits de l'oposicó a Cort, per la seva banda, no només es mostren favorables a aquesta iniciativa, sinó que van més enllà. PSOE, EU-EV i PSM aposten per una «vertadera» descentralització del consistori i al·ludeixen a les juntes de barri com a expressió de la voluntat dels ciutadans. Aquests òrgans, en paraules del portaveu socialista, Antoni Roig, actuarien com a petits ajuntaments on els residents gestionarien les partides que poden incidir en la millora de la seva barriada. Roig recordà que l'actual legislació ja permet aquesta figura del regigor pedani i que la seva «activació» depèn exclusivament de la voluntat política.

Per la seva banda, el regidor de la coalició EU-EV Eberhard Grosske postulà Barcelona com a model a seguir en qüestions de representació ciutadana. «Allà les juntes de districte són organismes de gestió municipal, la veu dels habitants», comentà Grosske abans d'afegir que a la ciutat comtal «es respecta el resultat de les eleccions municipals i el regidor de districte és del partit majoritari a la zona».

Finalment, el portaveu del grup municipal del PSM, Pere Muñoz, també coincidí en la necessitat d'aprofundir en la democràcia a les ciutats i advocà per una major autogestió de les barriades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.