algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Balears té invertits 6.000 milions d'euros en productes financers

Un 67% dels ciutadans es declara contrari a exposar el seus estalvis

A les Balears existeixen 5.888 milions d'euros invertits en productes financers. Els actius preferits de l'inversor balear són els Fons d'Inversió i de Pensions, en un 43% dels casos, seguits de la inversió directa en Renda Variable.

Tot i això, el ciutadà de les Illes es declara clarament conservador a l'hora d'exposar els seus estalvis al risc dels productes financers. De manera que tan sols un 33% s'expressa a favor, mentre que el 67% es declara contrari a exposar-se al risc en les seves inversions.

Segons un estudi elaborat per Bankinter sobre El Perfil de l'Inversors a Balears, a la nostra comunitat hi ha prop de 6.000 milions d'euros susceptibles de ser gestionats, dels quals 1.887 milions es destinen a Renda Variable, 3.177 a Fons d'Inversió i 824 milions a Plans de Pensions.

Pel que fa al perfil tipus de l'inversor balear, val a dir que és el d'una persona de 43 anys, amb uns 19.800 euros invertits i conservador en nivells semblants a la mitjana nacional. Tot i que per regla general es mostra més disposat a diversificar i moure activament els seus estalvis que la mitjana de l'inversor espanyol.

L'informe que ha elaborat l'entitat financera va ser presentat ahir a Palma pel director de Productes Financers, David Pérez Renovales. A l'acte també assistiren el director de Xarxa d'Oficines, Miguel Matiacci, i el director d'Organització Bankinter de Baleares-Levante.

Segons aquest mateix estudi, dues terceres parts dels inversors de les Illes es declara contrari a sofrir qualsevol tipus de risc en les seves inversions. Per la qual cosa la majoria rebutja tot tipus de producte financer en el qual es pugui produir una certa pèrdua de capital. Pel que fa al 33% restant que sí estarien disposats a assumir un cert risc en les seves inversions, un 47% d'ells opta per carteres de perfil agressiu davant uns altres tipus de més conservadores.

Em definitiva, Balears té 6.000 milions d'euros invertits en productes financers, la qual cosa representa el 2'42% de l'estalvi a Espanya. Segons l'estudi elaborat per Bankinter, l'inversor mitjà a les Illes és més jove que la mitjana estatal i actiu a l'hora de moure els seus estalvis, tot i que conservador en les seves inversions.

Amb la finalitat d'obtenir un màxim rendiment en la gestió de les inversions dels seus clients a Balears, «hem llançat un sistema de gestió de l'estalvi per aconseguir màxims beneficis amb mínims riscs» declarà Pérez Renovales. Es tracta dels nous Acords de gestió, «un servei mitjançant el qual el client delega al banc la gestió activa de la seva cartera en funció del seu perfil d'inversor». Aquest producte funciona amb un mètode innovador de gestió dinàmica del risc, denominat ValorPlus. El qual permet al client conèixer per endavant «la màxima pèrdua que està disposat a assumir en un any».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.