muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Els nuclis de Son Buc i Sant Josep, afectats pel segon cinturó de Palma

Els veïns sol·liciten al Govern i al Consell que se'n desviï el traçat

Veïns dels nuclis rurals de Son Buc i Sant Josep, al terme municipal de Marratxí, demanen al Govern balear la modificació del trajecte del segon cinturó de Palma, ja que molts d'habitatges es veuen afectats per les expropiacions.

La zona de reserva de terrenys marcada en el Pla director sectorial de carreteres afecta de ple aquests nuclis, dividint-ne la zona, explicà Jeroni Rosselló, president de la comunitat de propietaris de Sant Josep.

Aquesta franja de reserva afecta devers 20 habitatges i, si no es modifica el projecte, es procedirà a la demolició d'almenys sis cases. «La desviació és possible per darrere, de manera que no afecti cap casa; no repercutiria al cost ni en les expropiacions», exposà Rosselló.

Aquests nuclis, que sorgiren de manera alegal estan ara en procés de regularització, però les gestions han quedat paralitzades amb motiu del segon cinturó.

En principi i segons manifestà Rosselló, els afectats tenen el suport de l'Ajuntament de Marratxí, però demanen a aquesta institució que es mogui amb rapidesa.

Els veïns, mentrestant, es mostren preocupats en extrem. Manuel Medina adquirí una casa a Sant Josep fa tan sols dos mesos i indicà que si n'hagués sabut més detalls, potser no l'hauria comprada.

Per a tots ells, aquestes són les seves úniques residències. Maria Rosselló, que hi viu amb la seva família i amb la seva mare, assenyalà que no dorm des que ha sabut la intenció del Govern i el Consell de fer aquesta carretera. Tots coincideixen que es mobilitzaran si les institucions no en modifiquen el traçat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.