algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Tintoré rep el premi Nacional d'Investigació de mans del rei

El director de l'Imedea va ser guardonat en Ciències i Tecnologies


El científic català establert a Mallorca des de fa vint anys i director de l'Imedea, Joaquim Tintoré, rebé ahir al Palau Reial de Madrid, de mans del rei Joan Carles, el premi Alejandro Malaespina de Ciències i Tecnologies dels Recursos Naturals, un dels cinc premis estatals d'Investigació d'enguany. La dotació d'aquests guardons és de 73.565 euros.

Tintoré, que es mostrà molt satisfet per la concessió d'una distinció amb tanta ressonància mediàtica, n'ha estat mereixedor «per la investigació rellevant i innovadora que ha desenvolupat en l'àrea de l'oceanografia, contribuint de manera molt significativa al coneixement dels moviments de la mesoescala a la mar Mediterrània», segons el jurat.

Aquest destacà, a més, «que les seves investigacions han tingut aplicacions en la resolució de problemes mediambientals i poden contribuir a l'explotació sostenible dels recursos naturals».

La feina científica de Tintoré, en aquets moments professor d'Investigació i director de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea), associat a la UIB, s'ha centrat en l'oceanografia física. De tot d'una, treballà en la comprensió de les estructures tridimensionals que caracteritzen el mitjà marí, com als fronts i als remolins oceànics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.