algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Cort incrementarà els controls d'alcoholèmia i controlarà el «botelló» al passeig marítim

L'Ajuntament de Palma prepara un «pla de xoc» per millorar la seguretat, la neteja i el trànsit en el passeig marítim a partir de gener.

Els accidents de trànsit que s'hi produeixen, com també la brutor que s'acumula segons on després dels caps de setmana, han provocat la resposta de l'equip de govern municipal.

Una de les mesures que s'aplicaran serà l'increment «considerable» de controls d'alcoholèmia als trams més conflictius del passeig, segons anuncià la regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Teresa Jiménez.

S'ha de recordar que els punts més «calents», quant a accidents i a atropellaments, són els de davant les discoteques i els bars musicals.

Precisament, per facilitar que els ciutadans prescindeixin del cotxe per arribar als locals de bauxa, la regidoria de Trànsit i Transport restablirà el servei de bus nocturn els caps de setmana. L'horari serà de 23.00 a 7.00 hores i les tarifes, les mateixes que a la resta de línies de l'EMT. D'altra banda el responsable de l'àrea, Àlvaro Gijón, estudia la possibilitat que el carril aferrat a la mitjana del marítim quedi com a lloc d'aparcament també durant l'hivern.

Una tercera proposta seria abaratir els pàrquings de via Roma i el parc de la Mar perquè, al llarg del cap de setmana, els usuaris poguessin deixar els seus vehicles durant un màxim de vuit hores i per un preu de 2 euros. Aquests aparcaments quedarien enllaçats amb el passeig marítim gràcies a l'esmentat bus de nit.

Però les actuacions no afecten tan sols els conductors. També hi haurà més presència policíaca per vigilar l'actitud dels vianants, sobretots d'aquells que decideixen consumir alcohol a la via pública, practicant l'anomenat «botelló».

En aquest sentit, es vol evitar que aquest costum acabi perjudicant els residents de la zona i fent malbé el mobiliari urbà.

A més, es controlarà que els menors de 16 anys no beguin al carrer. Quant al problema de la brutor, el regidor de Media Ambient i president d'Emaya, Antoni Nadal, manifestà que «ja s'ha arribat a un acord amb l'Autoritat Portuària per incrementar durant els caps de setmana les brigades de neteja. Per poder completar aquestes mesures, Cort espera que el Govern balear aprovi la llei autonòmica de drogues.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.