algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'aeroport podrà rebre 38 milions de passatgers el 2015 si és ampliat

EU-EV alerta de les conseqüències mediambientals de la remodelació

L'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan permetria que d'aquí a 12 anys poguessin passar per la porta d'entrada més important de les Balears 38 milions de passatgers anuals. Això suposaria que d'aquí al 2015 quasi es duplicaria el nombre de viatgers que fan servir l'aeroport palmesà, ja que el 2002 varen passar per Son Sant Joan 22'5 milions de passatgers. Aquestes xifres varen ser facilitades ahir per la portaveu adjunta d'Esquerra Unida-Els Verds (EU-EV), Margalida Rosselló, i el regidor de la coalició a l'Ajuntament de Palma, Antoni Esteva, durant una roda de premsa per anunciar les al·legacions a l'estudi de l'impacte mediambiental de l'ampliació de l'aeroport que tramita el Parlament.

Segons Rosselló, aquest informe recull les dades assenyalades i que si es du a terme l'ampliació l'any 2015, en les hores punta, arribaran a operar 85 vols per hora. Igualment, segons l'estudi d'impacte mediambiental esmentat per EU-EV anualment passarien per Son Sant Joan 323.100 naus.

Entre les al·legacions presentades pel grup parlamentari a aquest estudi hi ha una en la qual EU-EV assegura que l'informe «no té en compte els efectes globals que l'ampliació de l'aeroport de Palma tindrà sobre el territori i els recursos de Mallorca». L'al·legació afirma que «duplicar el nombre de passatgers de Son Sant Joan suposaria portar aquests paràmetres (el consum elèctric, de residus, l'ús dels vehicles i l'impacte sobre el territori) a nivells insuportables».

Igualment, segons Rosselló, «l'avaluació de l'impacte ambiental no fa cap consideració de les emissions de diòxid de carboni que suposarà l'increment del trànsit aeri». D'altra banda, la portaveu adjunta d'EU-EV va afegir que, les observacions realitzades a l'estudi sobre els renous, «no segueixen la doctrina de la Unió Europea sobre restriccions de vols nocturns, ja que no incorpora la necessitat que els aeroports propers a les poblacions introdueixin restriccions als vols nocturns».

Finalment, la consellera de Medi Ambienrt amb el govern del Pacte de Progrés va assegurar que l'estudi «fa una consideració molt superficial dels efectes socioeconòmics». Segons Rosselló, «també intensificarà els impactes socials negatius de l'actual model econòmic, entre els quals podem esmentar la precarietat laboral, la massificació, la pèrdua de qualitat de vida i l'aculturació». «En definitiva, volem una Mallorca per viure, no per fugir», conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.