nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Fluxà demana «un esforç» a l'oferta complementària per reduir preus

Simón Pedro Barceló recomana als hotelers que no abaixin tarifes

El president del Grup Iberostar, Miquel Fluxà, va afirmar ahir que el «problema» de la indústria turística balear és l'encariment de l'oferta complementària, ja que va considerar que la relació qualitat-preu de l'oferta d'allotjament «és l'adequada». Fluxà va afirmar que aquesta situació haurà de ser estudiada a la Comunitat Autònoma i va proposar a les associacions empresarials que integren l'oferta complementària que «facin un esforç» per abaixar els preus. «Els hotelers estam disposats a ajudar-los, però han de tenir en compte que l'oferta complementària en destinacions com Croàcia és un 30 per cent més barata».

El president d'Iberostar, un dels guardonats per la British Travel Industry com a membre del seu Hall of Fame, va indicar que els hotelers han de mantenir uns preus «realistes» per no haver d'aplicar descomptes durant la temporada 2004, encara que va recordar que la seva cadena hotelera ha optat pel creixement zero en relació amb la contractació de l'any passat.

Va confiar en una recuperació dels principals mercats emissors durant la temporada 2004 com conseqüència de la baixada de preus dels grups turístics i touroperadors als seus catàlegs. Respecte a possibles aportacions privades per a la protecció del mediambient, va afirmar que els hotelers «estam conscienciats», encara que afegí que «hem de cercar formes equitatives que impliquin tots els sectors».

El copresident del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló, es va referir al debat sobre preus generat en la convenció ABTA. Va indicar que la seva companyia no els ha reduït per al 2004 i recomanà als empresaris de les Illes que tampoc ho facin. «Malgrat la situació actual, les Balears genera una gran atracció. La fortalesa del nostre producte turístic fa que no necessitem abaixar preus».

El Centre de Cultura de Sa Nostra va acollir el lliurament de premis de la British Travel Industry. A més de Fluxà, van ser nomenats membres del seu Hall of Fame: Gabriel Barceló Oliver, president del grup Barceló, Abel Matutes Juan, president de Festa Hotels i Antonio Llatas Cortés, director executiu d'Avis. A l'acte, hi assistiren directius d'empreses turístiques espanyoles i britàniques i presidents de patronals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.