La Mostra de la Llampuga recupera el valor gastronòmic d'aquest peix

Més de 8.000 persones tastaren 24 plats elaborats de diverses maneres

TW
0


La llampuga ha aconseguit recuperar el valor gastronòmic i comercial que li pertoca i tot plegat, gràcies a la ja consolidada Mostra de la Llampuga que ahir arribà a la seva segona convocatòria i que va superar totes les expectatives de participació. Més de 8.000 persones, segons l'organització de confraries, s'aplegaren en el moll de Cala Rajada per tal de tastar una vintena de receptes elaborades a partir d'aquest peix blau de temporada.

Un conjunt de restaurants, hotels i confraria de pescadors s'entretingueren a elaborar uns 24 plats, tots emprant com a matèria primera la llampuga. Així, tothom va poder tastar des de la típica llampuga fregida amb pebres vermells fins a sofisticats plats com ara una mousse de pa amb oli i llampuga torrada, pizza de llampuga, suprema de llampuga oriental, entre moltes altres especialitats.

Una de les novetats d'enguany fou la possibilitat que tingué el visitant d'adquirir llampuga fresca i també fumada, juntament amb sardina. Els molls i maires serviren a més, per cuinar altres especialitats.

Un expositor de la Conselleria d'Agricultura i Pesca féu un experiment pioner a les Illes, el tast de llampuga i sardina fumada. Fou tot un èxit i la Direcció General de Pesca ara cercarà els mitjans i l'empresa que es vulgui implicar en aquesta inèdita iniciativa.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer; la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer; el director general de Pesca, Miquel Àngel Calviño i els consellers del Consell, Miquel Àngel Flaquer i Antoni Pascual, juntament amb el director de Ports, Tòfol Huguet i el president i patró major de la Confraria de Cala Rajada, no es volgueren perdre la variada i exquisida mostra de llampuga i dinaren tots junts en el moll.