algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El Joan Taix serà un institut integral d'FP que inclourà branques sanitàries

Serà un centre integral que cobrirà les noves necessitats de tota la comarca

80900
Martí Cañellas i Antoni Serra mostren els plànols del que serà el nou institut. | E.BALLESTERO.

M.P./E.B.Sa Pobla.
L'edifici de can Peu Blanc, que allotja els alumnes de batxiller i alguns cursos d'Ensenyança Secundària Obligatòria (ESO) de l'institut de sa Pobla, serà ampliat en un futur pròxim amb 20 aules noves i una sala d'actes polivalent. La reforma permetrà traslladar a can Peu Blanc tots aquells alumnes que estudien primer i segon curs d'ESO a l'edifici Joan Taix i transformar així aquest segon centre en un macroinstitut d'FP que inclourà novedoses branques de formació fins ara no impartides a la comarca.

«La idea bàsica consisteix a transformar Joan Taix en un centre integral d'FP que cobreixi les noves necessitats formatives de tota la comarca amb branques com farmàcia o auxiliar de clínica, i d'altres com imatge i so», expliquen el regidor d'Educació de sa Pobla, Antoni Serra, i el director de l'institut, Martí Cañellas.

Cañellas diu que l'arrel d'aquesta ampliació sorgí molt abans que ell agafàs la direcció del centre, quan n'era director Miquel Gelabert. El projecte ha estat modificat substancialment de llavors ençà, fet que ha retardat la transformació. «Al principi es preveia l'ampliació cap a la carretera d'accés i ara el projecte també inclou el creixement cap a una altra banda», explicà el regidor d'Educació.

El projecte d'ampliació ja és a mans de la Conselleria d'Educació per a la seva aprovació definitiva. L'Ajuntament de sa Pobla cedirà 4.000 metres quadrats de solar i la seva nau de la brigada per tal que l'institut pugui créixer. A canvi, la nova sala d'actes polivalent podrà ésser utilitzada pels poblers en hores no lectives per a la realització de distints actes. Aquesta sala d'actes gaudirà d'un disseny de darreres tecnologies, amb un sostre mòbil que permet deixar-la al descobert en les nits que faci calor.

Per la seva banda, el nou centre Joan Taix disposarà d'ensenyança reglada contínua per al reciclatge d'empreses i també ocupacional. Els nous cicles formatius inclouran la branca sanitària, la d'imatge i so i també s'hi oferiran nous cicles d'iniciació professional i formació complementària. Ara només existeixen cicles de manteniment d'edificis com a formació prèvia per als al·lots que no tenen el graduat i volen accedir a cicles formatius; la nova oferta inclourà a més cursos de cuina.

Actualment s'imparteixen a l'institut Joan Taix només tres branques de formació professional: la que recull l'estudi de les activitats agràries, la branca administrativa i una altra que estudia l'electricitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.