algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Rajoy ofereix a Matas col·laboració per finançar infraesctructures

Considera «normal» el pacte amb UM perquè «som partits afins»

T.G. / J.T.Palma.
El vicepresident del Govern, Mariano Rajoy, va apostar per «fer un esforç» entre el Goven balear i el central per trobar finançament en matèria d'infraesctructures per a les Balears. Tot i que no precisà les inversions a fer, Rajoy sí que va dir que «s'han de millorar algunes carreteres i acabar alguna autovia» i recalcà que «per part del Govern d'Aznar hi haurà tota la col·laboració que es demani». Aquestes declaracions les va realitzar després de la presa de possessió de Matas.

En referència a l'acord de governabilitat firmat entre el PP i UM, Rajoy manifestà que «és normal» perquè «sempre pactam amb partits afins amb nosaltres des del punt de vista programàtic i ideològic i UM ho és: som dues forces de centre» i va assenyalar que «l'única excepció és a Euskadi, perquè el partit de centre hi seria el PNB i pactam amb el PSOE en defensa de la Constitució».

«Que hi hagi enteniment entre persones que pensen igual és bo», afegí el vicepresident primer. Segons el sotspresident, el fet que Matas conegui «el funcionament intern del Govern central i quines són les persones que prenen les decisions serà molt positiu» amb vista a aconseguir inversions per a les Balears.

Rajoy no va entrar a valorar el fet que Matas tengui un comportament semblant al del president Aznar a l'hora de reservar nomenaments i va dir, referint-se als nous consellers, que «no tenc la més remota idea de qui seran» i «Matas els farà públics quan ell vulgui».

Durant el discurs que va pronunciar en l'acte oficial, Rajoy va expressar que «els ciutadans de les Balears es mereixen un Govern responsable i compromès amb ells i es mereixen una oposició lleial i constructiva». Segons Rajoy, «la societat ha de convertir-se en la proncipal protagonista i demostrar la capacitat de noves expectatives».

El sotspresident va definir el nou Govern de Matas com un «projecte vàlid per desenvolupar la creació de riquesa, generós i integrador» i que es basa en tres grans pilars: la recuperació del lideratge turístic, infraestructures més modernes i un major desenvolupament institucional amb una descentralització cap als municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.