cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Matas ret homenatge als empresaris i mira com el Pacte fa el darrer alè


El primer capítol de la sessió d'investidura va tenir dos grans protagonistes, per una banda el mateix Jaume Matas de cos i ànima present, i per altra el sector empresarial i turístic, gran homenatjat en el discurs del candidat popular, i del qual ahir no hi hagué cap representant a la Cambra parlamentària.

Contràriament al que va passar la setmana passada amb la constitució del Parlament, la investidura de Jaume Matas, o més en concret el que pogués contar al seu discurs el nou president del Govern, no va aixecar aparentment una excessiva expectació, probablement perquè ja se sabia més o manco per on anirien els tirs. I Matas no es va sortir del guió esperat que, això sí, va ser agradablement més curt que el que deparen aquest tipus de discursos.

Les diferents sales que s'havien habilitat al Parlament per seguir per televisió el debat es quedaren com un cinema el dia de l'estrena d'una pel·lícula dolenta. A la tribuna de públic ben poques autoritats s'hi asseien, tantes com tres, el delegat del Govern, Miquel Ramis, la batlessa de Palma, Catalina Cirer i el regidor de Cort, Eberhard Grosske. A això se li hauria d'afegir els senadors, Manuel Càmara i Ramon Socias, i el diputat nacional Miguel Àngel Martín Soledad.

També es deixaren caure pel Parlament els caps sindicals d'UGT i Comissions Obreres, Lorenzo Bravo i Josep Benedicto, que varen partir més que preocupats després de comprovar que Matas, com deien ells, havia citat el triple de vegades els empresaris que els treballadors.

És previsible que avui, amb la votació, hi hagi més gent per donar les enhorabones al nou cap de l'Executiu autonòmic. Per a l'esquerra el ple d'ahir no va suposar més que continuar amb la penitència que les urnes li han col·locat al damunt per als propers quatre anys. El Pacte de Progrés feia ahir els seus darrers alens al Parlament sabent que el nou pacte entre PP i UM avui firmarà la seva acta formal de defunció.

Els encara consellers progressistes s'asseuran avui, per darrera vegada, a les cadires blaves i podran utilitzar per darrera vegada el cotxe oficial. Després hauran de tornar bé a la vida privada fora de la primera línia política o bé als sempre desagraïts escons de l'oposició.

En aquesta situació no és estrany que els diputats esquerrans fessin cares de passar una quaresma de dejuni i abstinència. Semblava ben bé que, malgrat molts d'ells s'afanyassin a prendre notes del discurs de Matas, intentassin dissimular un avorriment evident i omnipresent.

A l'altre extrem de l'hemicicle es respirava un ambient ben diferent. Entre els populars tot eren abraçades i enhorabones pel discurs de Matas i vora el futur president, una altra vegada, el flamant portaveu Joan Huguet es tornà a mostrar encantat de ser un dels focus d'atenció de les càmeres. En canvi José María Rodríguez intentà passar desapercebut.

Això sí, els diputats hagueren de passar pel tràmit del reportatge fotogràfic de rigor. Com que la cara és el reflex de l'ànima, els diputats de l'oposició ho tingueren difícil per sortir afavorits al retrat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.