algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Antich: «La societat civil de Matas són els empresaris i la resta no compta»

El president sortitn qualifica d'«acudit» que l'anunci de l'ecotaxa s'hagi notat

El president sortint i portaveu del Grup Parlamentari socialista, Francesc Antich, criticà ahir amb contundència el discurs d'investidura de Jaume Matas i li va retreure que no fes cap referència a la cohesió social. «Em fa la impressió que la societat civil per al senyor Matas són els empresaris i la resta no compta».

El cap de l'Executiu sortint va avançar ahir algunes de les línies del discurs que pronunciarà avui en la segona sessió del debat d'investidura. Antich considerà que el discurs de Matas ha estat «molt basat en la crítica» i destacà que el president del Govern electe «ha parlat molt de grans principis però, en canvi, no hem sentit cap principi».

El socialista es mostrà «molt preocupat» pel fet que Matas obviàs en la seva intervenció les referències a la cohesió social i criticà que les úniques mencions en aquest sentit del president electe fossin per als empresaris turístics, «quan aquí hi ha molta altra gent que també compta». El secretari general del PSIB considera «un acudit» que Matas digués al Parlament que només l'anunci de retirar l'ecotaxa ja hagi provocat respostes positives en el mercat turístic.

En la mateixa línia, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Francina Armengol, assegurà ahir que Matas va fer un discurs «amb rancúnia, poca il·lusió i poc compromís». La diputada considerà «una burla al Parlament» que el candidat no hagués presentat el seu «programa de govern» i, en canvi, hagués protagonitzat una intervenció «més pensada en el que li puguem contestar demà (per avui). Això no és un discurs d'investidura».

Armengol va retreure al líder popular que hagués passat molt per sobre de les polítiques de sanitat, d'habitatge, d'educació o de cohesió social, «que tant hem defensat els socialistes» i va criticar que el discurs d'investidura s'hagués centrat en un model econòmic liberal, en el qual l'únic agent que juga un paper important és l'empresari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.