algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

La Guàrdia Civil crea un pla especial per combatre els incendis a Balears

Entre altres mesures, vigilarà àrees de valor ecològic i controlarà els excursionistes

J.JIMÉNEZ. Palma.
La possibilitat de grans incendis forestals aquest estiu a Balears ha motivat que la Guàrdia Civil posi en marxa un pla especial que es perllongarà fins el mes de setembre i que tindrà en la prevenció i la investigació els dos principals pilars. L'institut armat ha posat en marxa a Balears un pla especial per a la prevenció dels incendis forestals que, entre altres mesures, reforçarà la vigilància a les zones de gran valor ecològic i controlarà el trànsit de vehicles i persones per alguns paratges de muntanya.

Les altíssimes temperatures registrades aquest mes de juny i el fet que les muntanyes i els boscos estiguin molt secs, a causa en part de l'absència de pluges en els darrers dos mesos, han encès totes les alarmes i dimarts el director insular de Medi Ambient, Francesc Buils, ja va fer una crida a la població per extremar les precaucions i no encendre focs en zones de muntanya.

Ahir, l'Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Guàrdia Civil de Palma es va sumar a aquesta petició i va informar que s'ha posat en marxa un pla especial perquè aquest estiu les flames no es converteixin en un malson per als bombers. L'operatiu es prolongarà fins a finals del mes de setembre i es coordinarà amb diferents òrgans de l'Administració. Els objectius comuns seran, d'una banda, la prevenció i, per una altra, la investigació dels incendis forestals per aclarir les causes i, en cas necessari, procedir a la detenció dels implicats.

Aquest dispositiu prestarà especial atenció als vehicles i persones que accedeixen a boscos, identificarà acampadors i excursionistes i vigilarà escombriaires i abocadors on es poden originar focs a causa de la intensa calor. També es controlarà àmplies zones des de punts dominants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.