algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

Cort tanca tres rent-a-cars il·legals amb 3.100 cotxes vora l'aeroport

Transcar denuncia dues empreses més contra les quals no s'ha actuat

JOANA NICOLAU.Palma.
La patrulla verda de la Policia Local de Palma clausurà ahir a primera hora del matí tres rent-a-car il·legals més ubicats en sòl rústic i on es guardaven uns 3.100 vehicles de lloguer. Les tres empreses estaven ubicades a la zona de Son Fangos, vora l'aeroport, i són membres de Transcar.

El president d'aquesta associació d'empreses de lloguer de vehicles amb i sense conductor, Josep Maria Blay, assistí a l'acte acompanyat per un grup de treballadors i advertí que la decisió municipal de precintar aquests terrenys posa en perill la feina de 300 persones. Molt enfadat, afegí que «Cort fa una animalada i no se n'adona. Està jugant amb el pa de la gent i tot per una pardalada».

Després que la patrulla verda clausuràs aquestes tres empreses, Blay registrà a l'Ajuntament de Palma una denúncia contra dues empreses més del sector davant les quals Cort no ha actuat. La denúncia se suma a la interposada divendres passat contra cinc empreses més, algunes de les quals vinculades a l'associació Aevab.

Blay declarà que no entén que, havent-hi 200 empreses en situació irregular en sòl rústic a Palma, «no es procedeixi de la mateixa manera amb totes, per la qual cosa es crea un seriós greuge cap a Transcar». Així mateix, demanà a Cort que «o bé tanqui tots els terrenys rústics amb vehicles de lloguer o cap, perquè si no actua d'aquesta manera comet una prevaricació».

Josep Maria Blay també informà que una empresa, amb domicili social a Son Fangos, els ha fet una oferta per ubicar els vehicles al polígon de Son Oms. D'acord amb la documentació facilitada per Blay, el local consistiria en un edifici per a aparcaments amb una capacitat de 40.000 metres quadrats per a emmagatzemament de cotxes. La data d'entrega de l'edifici seria l'agost de l'any que ve i el preu, de 1.000 euros per metre quadrat.

El dirigent de Transcar afirmà que «ni una empresa» de lloguer de cotxes a tot Balears no disposa d'aparcaments legalitzats per emmagatzemar la seva flota i aclarí que les empreses que integren Transcar són «del tot legals», ja que compleixen els requisits administratius i paguen tots els imposts. Recordà que si aparquen els seus vehicles en sòl rústic ho fan amb el «beneplàcit explícit» de l'Ajuntament des de fa tretze anys.

Blay reconegué que no poden estar en sòl rústic, però demanà una solució a l'Ajuntament i un tracte igualitari per a les empreses associades a Transcar i a Aevab; alhora sol·licità si hi ha «intencions bordes» per clausurar unes empreses i unes altres no.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.