cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Les ofertes dels hotels continuaran les primeres setmanes del juliol

Els descomptes mitjans dels preus han oscil·lat entre el 16% i el 18%

P.R. Palma.
Les ofertes de preus realitzades pels hotelers de les Balears continuaran durant les primeres setmanes de juliol, si bé aniran desapareixent a mesura que els establiments s'omplin coincidint amb els mesos més importants de la temporada alta.

Així ho manifestaren fonts de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM), les quals assenyalaren que «tothom espera que s'acabin, perquè ara les reserves tenen lloc a darrera hora i amb preus molt baixos, però aquesta tendència no durarà tot l'estiu».

Les rebaixes, segons la federació, són més altes que les establertes per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que les situà en un -0'3%. «La mitjana es mou entre el -16 i el -18% sobre el preu habitual de l'hotel, encara que en els paquets no arribin a aquests nivells».

També el president dels hotelers de la Platja de Palma, Jordi Cabrer, confirmà que les dues primeres setmanes de juliol es venen places amb ofertes, menors que les del maig i del juny i augurà una alta ocupació a partir de mitjan juliol i fins dia 20 d'agost. «Però només són 40 dies i amb això no se salva cap indústria». Segons Cabrer, serien necessaris quatre mesos amb ocupacions del 75% a preu de mercat i no amb ofertes.

L'INE també informà que els ingressos dels hotelers illencs havien minvat un 2'2% per maig, a conseqüència de les ofertes realitzades per estimular les vendes. Aquesta circumstància pot provocar, segons Jordi Cabrer, que a partir d'octubre hi hagi menys hotels oberts, perquè els empresaris han perdut doblers fins el maig i no volen arriscar-se «després d'una situació tan dura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.