algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El Jurat d'Expropiació multiplica per 9 el preu del Govern per a sa Costera

La valoració ascendeix a 2,5 milions d'euros davant els 292.000 inicials

El Jurat Provincial d'Expropiació de Balears ha rebutjat la valoració del Govern sobre els terrenys de sa Costera, 292.425 euros, i ha determinat un preu de 2.555.100'37 euros, gairebé 9 vegades més.

Els terrenys de sa Costera estan pendents de l'inici de les obres de conducció submarina de l'aigua de la font del mateix nom fins al Port de Sóller. Des d'aquí, la canalització continuarà fins al túnel de Sóller i Palma. El Ministeri de Medi Ambient finança les obres, pressupostades en 56 milions d'euros mentre que a la Conselleria de Medi Ambient li corresponia el cost de l'expropiació dels terrenys, propietat de l'empresa El Gas SA, subministradora d'electricitat a la vall de Sóller.

En el preu estipulat pel Govern no s'inclogué una valoració del cabal d'aigua a aprofitar, 10'7 milions de metres cúbics anuals, i es limità a posar preu als terrenys i les construccions existents: 292.425 euros.

El Jurat Provincial d'Expropiació ha rebutjat la valoració de l'Executiu autonòmic, fixant el cost d'expropiació en 2.035.770'52 euros per a terrenys i construccions, i 376.358'40 per al cabal d'aigua. Afegint altres factors, entre els quals s'inclou la dificultat d'accés i transport fins a sa Costera, tant per terra com per mar, el preu total queda establert en 2.555.100'37E.

El Govern podrà recórrer contra aquesta resolució. Fonts del Gas SA han comunicat que també estudiaran la presentació d'un recurs. La part recurrent considera més o menys ajustada la valoració de terrenys i construccions, però no es mostra del tot conforme amb el preu fixat per al cabal d'aigua.

Els recursos poden presentar-se davant del propi Jurat Provincial d'Expropiació (un mes de termini) o interposar un contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Balears (dos mesos de termini). Les construccions a sa Costera, que eren les que subministraven electricitat a Sóller, consisteixen en instal·lacions de captació, un gran «safareig» i un canal de derivació de l'aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.