algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Els hotels de Balears foren els únics que rebaixaren els preus durant el maig

Les Illes varen ser la destinació amb major ocupació després de l'Arxipèlag canari


Els hotels de les Balears foren els únics de tot l'Estat que rebaixaren els preus durant el maig (-0'3%), segons les dades fetes públiques ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Paral·lelament, només els empresaris illencs experimentaren una disminució dels seus ingressos, xifrada en un -2'2%.

La baixada de tarifes de les Balears, l'augment de Canàries (1'7%) i les de Madrid i Catalunya (2'7% cadascuna) han situat l'Índex de Preus Hotelers (IPH) en el 2'5%, malgrat els majors increments d'altres regions, ja que aquestes quatre comunitats representen el 60% de l'estructura de ponderacions de l'IPH del maig.

Les Balears es convertiren en la principal destinació dels viatgers estrangers. Durant el mes passat, les pernoctacions d'aquests turistes augmentaren un 1'3% en relació al maig del 2002. Per la seva banda, Andalusia i la Comunitat Valenciana són les zones preferides pels espanyols i registraren increments interanuals de pernoctacions de residents del 8'1% i 12'3%, respectivament.

A tot l'Estat, Canàries fou la comunitat que tingué més ocupació (61'5%), seguida de Balears i Comunitat Valenciana (58% ambdues), malgrat que, en relació al 2002, aquest percentatge representa una baixada del 0'2% a les Balears.

Quant als punts turístics amb més ocupació, destaca Muro que, amb el 84% del total de places ofertades cobertes, liderà el llistat a tot Espanya. Palma fou una altra zona amb un alt nivell d'ocupació (68'61%), seguida de Calvià (64'45 per cent).

L'Illa de Mallorca fou la primera quant a nombre de pernoctacions, amb quasi 3'8 milions, seguida de Tenerife (1 milió) i d'Eivissa (921.107). L'Arxipèlag balear rebé el maig 870.351 turistes, dels quals 80.234 foren espanyols i 790.117, estrangers. Tots ells sumaren 5.295.495 pernoctacions, de les quals la major part (4'9 milions) les realitzaren els turistes estrangers. L'estada mitjana durant el mes passat se situà en sis dies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.