algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

Els veïns reten un homenatge als seus padrins netejant cavallons

Devers 300 persones arribaren a peu o amb cavall a ses Covetes

Els veïns de Campos no volen oblidar el passat ni molt manco les arrels provinents de l'extensa tradició pagesa de la localitat. Per aquest motiu i des de fa dos anys, els veïns rememoren aquest passat fent un homenatge especial als padrins de la localitat amb una netejada de cavallons a la platja des Freu, a ses Covetes. Els cavallons són un conjunt de deu vencills que es feien servir per fermar garbes o altres coses. Quan s'havien de deixar d'emprar una temporada els vells del poble anaven a la mar per remullar-ne les cordes, ja que l'aigua salada les conservava millor. «Després, es penjaven en un lloc tancat perquè les rates no les rosegassin ni hi hagués res que pogués fer malbé els cavallons», explicà un padrí, per recordar que aquest estri era molt apreciat pels pagesos.Ahir, devers 300 veïns partiren de Campos i de sa Ràpita a peu, amb cavall o amb carro per trobar-se a la platja des Freu, a ses Covetes. La sortida multitudinària des de Campos fou animada pels Xeremiers Campaners.

L'arribada conjunta a ses Covetes va ser tot un espectacle, amb molts de veïns de la zona costanera que esperaven la comitiva, mentre altres ja treien la senalleta i paraven taula a la platja esperant el moment de pegar una mossegada. Un pic a ses Covetes, un grup de joves guiats per l'amo Andreu va fer nets els cavallons a la mar en el moment més emotiu, aquell en què els veïns imitaven els seus padrins.

Després, els qui duien pa i taleca soparen en el marc de la platja per escoltar posteriorment un concert a càrrec del grup Marenostrum. La festa va concloure amb un espectacular joc de focs artificials. Els campaners emprengueren un poc més cansats el camí de tornada al municipi.

La netejada de cavallons fou organitzada pel Col·lectiu de Joves Campaners, el Centre Universitari de Campos, el Punt d'Informació Juvenil i l'associació Amics del Cavall, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Campos. A més, hi participà de manera activa la regidora Magdalena Rigo, entre altres. El batle de la localitat, Andreu Prohens, arribà a l'hora de la netejada de cavallons i del sopar.

Amb aquest simbòlic acte, el poble de Campos demostra un respecte de les tradicions dels seus avantpassats i els organitzadors esperen que aquesta festa es consolidi any rere any, i que reuneixi més veïns en la pròxima edició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.