algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

El teatre es convertirà en un edifici polivalent amb un milió d'euros

El batle Vidal inclourà el projecte en els pressuposts del 2004

M.FUSTER.Santanyí.
La rehabilitació de l'edifici del teatre és una antiga aspiració de l'Ajuntament de Santanyí que el comprà ara farà quasi 13 anys. Aquest projecte, no obstant això, serà a la fi una realitat en ser una de les primeres obres que realitzarà el nou equip de govern en aquesta legislatura. El projecte definitiu va ser entregat a principis d'aquest mes de juny i suposa una inversió d'un milió d'euros que, en principi, sufragarà l'Ajuntament de Santanyí i s'inclourà en els pressuposts del 2004.

La construcció data des de l'any 1934 fins el 1938 i durant molt de temps era utilitzat per representar obres de teatre i projectar pel·lícules de cinema. Actualment es troba en mal estat de conservació, fet que suposarà una total reforma de l'edifici esbucant i retirant les instal·lacions de la part interior de l'immoble. En la seva reconstrucció s'utilitzaran les mateixes dimensions encara que la distribució patirà un canvi integral.

«La nostra intenció és que l'edifici sigui polivalent en el qual hi haurà un teatre, una sala de projeccions de cinema, sala de conferències, exposicions i serveis. També disposarem de diversos despatxos per al gerent i altres persones que treballin en la gestió del teatre», va manifestar el batle de Santanyí Miquel Vidal.

En aquest aspecte, Vidal expressà que «es crearà un patronat format per persones capacitades per dur terme la programació i gestió de l'edifici». El teatre està ubicat al carrer Bisbe Verger i tindrà una capacitat total de 194 persones que es distribuiran en la planta baixa i 60 en l'amfiteatre. El projecte ha estat dissenyat per l'arquitecte Joan Serra Burguera.

Es mantindrà l'aspecte exterior original de l'edifici amb l'única variació de la façana posterior que actualment no disposa de cap obertura i de la coberta que ara és de teules i es reconstruirà amb planxa de coure. Un cop acabat aquest teatre els pobles del migjorn comptaran amb una nova oferta cultural que pretén ser molt atractiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.